La ciutadania de Barcelona podrà accedir a l'autoconsum municipal compartit

20/04/2023 - 12:42

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment les bases reguladores per accedir a l’autoconsum elèctric municipal compartit.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment les bases que regulen l’accés de la ciutadania a l’energia generada en instal·lacions municipals.

Les bases reguladores per la selecció de participants en el servei d’autoconsum compartit d’energia elèctrica d’instal·lacions fotovoltaiques municipals ja està aprovada i se sometran a un període d’exposició pública. Les primeres seran les de la pèrgola de la Ronda de Dalt i de la plaça Alfonso Comín, que oferiran a la ciutadania quotes d’entre 500W i 2.000W generats en instal·lacions municipals. 

La previsió és ampliar-les a les 9 següents previstes per aquesta prova pilot a la plaça de Josep Andreu Abelló, el Circuit municipal del Modernisme, el Nus de la Trinitat – Parc de la Trinitat Vella, la plaça de Pilar Miró, la Via Favència amb la plaça de Karl Marx, la Via Favència amb el carrer Castor, l’espai esportiu Campillo de la Virgen, les Casernes de Sant Andreu i la Via Barcino. L’adhesió a l’autoconsum municipal pot comportar un estalvi del 25% en la factura elèctrica, uns 200 euros d’estalvi anuals. 

L’Ajuntament farà una reserva del 30% per a persones amb vulnerabilitat i un 5% per a ús municipal. El 65% restant serà per a la ciutadania que sigui titular d’un contracte de subministrament elèctric amb un comptador ubicat a un màxim de 1.000 metres de la instal·lació fotovoltaica municipal. Aquests poden ser unitats familiars, comerços o empreses i podran participar-hi un mínim d’un any i un màxim de quatre. 

Els usuaris i usuàries beneficiàries hauran de canviar el contracte actual de subministrament elèctric per un d’autoconsum, que preveu la compensació d’excedents: el que no es consumeixi es compensarà de forma immediata a la factura. Quan finalitzi el període de concurrència pública es farà una borsa de persones interessades per ordre de puntuació, per tal de cobrir les baixes que es puguin produir. Per accedir a aquest servei, s’haurà d’abonar el preu públic fixat en 70 euros l’any per cada 500W d’energia i per les persones amb vulnerabilitat, el preu es bonificarà al 100%.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Impuls a la generació d’energia verda amb el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques en set grans equipaments municipals i un centre especial de treball i centre ocupacional. La iniciativa s’emmarca en el MES Barcelona, un instrument per accelerar la transició energètica a la ciutat amb el suport de la inversió privada.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Butlletí