Inaugurada la xarxa de calor amb biomassa a Sant Sadurní d’Anoia

29/11/2016 - 08:33

Sant Sadurní d’Anoia ha posat en servei una xarxa de calor amb estella forestal, que proveirà d’energia a la piscina, el pavelló i el CEIP Mossèn Cinto Verdaguer, i en un futur l’IES i l’escola bressol Fil·loxereta.

La nova caldera, que ha comportat una inversió de 331.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat 90.000 a més de realitzar el projecte, es va inaugurar ahir diumenge pel diputat d’espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, i l’alcaldessa, Maria Rosell

La caldera, amb una potència de consums de 1.600.000 kWh, consumirà un total de 470 tones d’estella forestal, i que en aquest cas serà a partir de les bergues de la poda dels ceps.

La utilització de biomassa forestal o de vinyes és una aposta important de la Diputació de Barcelona, ja que contribueix a reduir la factura energètica dels ajuntaments a partir de canviar la dependència d’energies fòssils cap a altres amb les que es redueixen les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La producció de biomassa també afavoreix la gestió forestal, creant nous lloc de treball i prevenint incendis forestals, a més de complir amb el Pacte dels alcaldes en mitigar els efectes del canvi climàtic.

Amb la nova xarxa de calor, Sant Sadurní obtindrà un important estalvi en la factura municipal, ja que es redueix el preu del combustible, així com donar valor als residus obtinguts de la poda de les vinyes, avançant-se cap al concepte d’edificis de “consum quasi zero”.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Amb l'objectiu d'impulsar la biomassa com una alternativa de producció d'energia, la Diputació va organitzar jornades formatives arreu de la demarcació.

Article

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Article

Els alumnes de 5è de primària de l’escola Puig Cavaller de Gandesa han participat aquest dijous al taller "Biomassa forestal i instal·lacions tèrmiques", impartit per la Diputació de Tarragona.

Butlletí