Inaugurada la xarxa de calor amb biomassa a Sant Sadurní d’Anoia

29/11/2016 - 08:33

Sant Sadurní d’Anoia ha posat en servei una xarxa de calor amb estella forestal, que proveirà d’energia a la piscina, el pavelló i el CEIP Mossèn Cinto Verdaguer, i en un futur l’IES i l’escola bressol Fil·loxereta.

La nova caldera, que ha comportat una inversió de 331.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat 90.000 a més de realitzar el projecte, es va inaugurar ahir diumenge pel diputat d’espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, i l’alcaldessa, Maria Rosell

La caldera, amb una potència de consums de 1.600.000 kWh, consumirà un total de 470 tones d’estella forestal, i que en aquest cas serà a partir de les bergues de la poda dels ceps.

La utilització de biomassa forestal o de vinyes és una aposta important de la Diputació de Barcelona, ja que contribueix a reduir la factura energètica dels ajuntaments a partir de canviar la dependència d’energies fòssils cap a altres amb les que es redueixen les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La producció de biomassa també afavoreix la gestió forestal, creant nous lloc de treball i prevenint incendis forestals, a més de complir amb el Pacte dels alcaldes en mitigar els efectes del canvi climàtic.

Amb la nova xarxa de calor, Sant Sadurní obtindrà un important estalvi en la factura municipal, ja que es redueix el preu del combustible, així com donar valor als residus obtinguts de la poda de les vinyes, avançant-se cap al concepte d’edificis de “consum quasi zero”.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La piscina i el pavelló poliesportiu de can Banús a Vilassar de Dalt disposaran d'una caldera de biomassa d'estella forestal que es preveu que subtitueixi l'actual caldera de gas. Els treballs d'instal·lació, finançats pel fons FEDER i la Diputació de Barcelona, començaran aquest quart trimestre del 2019.

Notícia

[Informació i fotos: Xavi Xortó]

El projecte 'El Bosc i l´Hort de les Escoles', promogut per ADEMA (Associació per la Defensa del Medi Ambient) i que fins ara ha estat executat per l'AMPA i l´escola Vedruna Sant Sadurní i l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la participació també d´altres escoles de la Vila, va recollir el premi Torres & Earth 2019 al voluntariat.

Notícia

Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat. Això suposarà un 65% d'estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitar enviar unes 68 tones de CO2 a l'atmosfera.

Butlletí