Inauguració del Projecte 3C a l’Hort Social de Calella

Font: Ajuntament de Calella
17/05/2016 - 11:30

El Projecte 3C es posa en marxa amb els objectius de sensibilitzar la població amb el medi ambient, fomentar la cultura de l’agricultura ecològica i promoure la integració social.

 

El dissabte dia 14 de maig, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i representants de la Fundació Humana inauguraren el Projecte 3C a l’hort social de Calella (Torrent de Valldebanador, Riera Capaspre per darrera de l’Hotel H-Top Olympic). A més, amb motiu de la inauguració es va gaudir d’una jornada de portes obertes.

El Projecte 3C és un programa d’agricultura urbana que té com a principals objectius sensibilitzar la població local amb el medi ambient, fomentar la cultura de l’agricultura ecològica i promoure la integració social. Les tres “C” que formen el nom del projecte són les sigles de “conreem”, “clima” i “comunitat”.

El projecte, gestionat per la Fundació Humana, permet la participació de quinze beneficiaris de Calella que disposen de mil metres quadrats de terreny agrícola on podran conrear els seus propis vegetals i adquirir així noves habilitats. Els usuaris tenen l’obligació d’anar a l’hort un mínim de dos matins a la setmana i, a més de cultivar la terra, han d’encarregar-se d’altres tasques d’adequació de l’espai.

El passat mes de setembre, l’Ajuntament de Calella i la Fundació Humana van signar un conveni de col·laboració per a la implantació d’aquest programa d’agricultura urbana. El conveni reforça l’actual projecte d’Horts Socials, promogut per l’Ajuntament de Calella i iniciat l’any 2013.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Notícia

L’Ajuntament de Lleida té la voluntat de convocar una nova edició dels Horts Socials a Rufea i, fins i tot, ampliar-lo a un major nombre de persones, després de l’èxit aconseguit amb aquesta primera experiència que han organitzat de forma transversal les regidories de Medi Ambient i Serveis socials entre famílies del barri de La Mariola.

Butlletí