Gelida, un altre municipi que elimina l'ús del glifosat com a herbicida

Font: Ajuntament de Gelida i Greenpeace
13/04/2016 - 19:41

L'Ajuntament de Gelida va eliminar l'ús del glifosat com a herbicida a inicis de la campanya d'enguany.

Com cada any, des de la regidoria de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Gelida, s'estan duent a terme les tasques d'eliminació de les males herbes que creixen pels carrers i voreres del municipi.
Al respecte d'aquesta actuació, i amb l'objectiu de reduir els possibles riscos i efectes que l'ús de certs productes fitosanitaris puguin causar en la salut de les persones i el medi ambient, la regidoria de Serveis Municipals ja va adoptar, des de l'inici de la campanya d'herbes d'enguany, la decisió de no utilitzar l'herbicida anomenat GLIFOSAT, ni cap altre que pogués ser sospitós de toxicitat.

La neteja de les males herbes dels espais públics s'està realitzant manualment, o amb mitjans mecànics, des del passat 6 d'abril. Tot i amb això, de cara al futur, es seguiran cercant alternatives ecològiques que siguin respectuoses amb la salut dels veïns i veïnes i amb el medi ambient.

En aquest sentit, en el proper ple municipal i a proposta de la regidoria de Serveis Municipals, es sotmetrà a aprovació una moció per formalitzar l'eradicació l'ús del GLIFOSAT i altres herbicides tòxics, als espais verds i la via pública municipal.

Des que l'OMS va classificar el glifosat com "probablement cancerigen per als Éssers Humans " al març de 2015 , el número de municipis que ha vetat l'ús d'aquest herbicida herbicida en el seu territori s'ha disparat. Ple a ple, els ajuntaments han anat posant barreres a l'aplicació d'aquest producte, usat de forma estesa per eliminar "males herbes" en el manteniment d'espais públics com parcs, jardins o col·legis.

Més informació sobre què és el glifosat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Opinió

Les alternatives inclourien la defensa dels serveis públics i els béns comunitaris, en la seva titularitat, gestió i provisió; per garantir que les cures i els serveis relacionats estiguin coberts per a tots. Per assegurar les sobiranies sobre els recursos, com és l’alimentària i l’energètica. I per preferenciar, en definitiva, nous models i opcions des dels ecofeminismes i des de l’economia feminista, ecològica, social i solidària.

Notícia

Durant els mesos de la crisi sanitària per la covid-19 es van impulsar diverses mesures municipals per fomentar la mobilitat sostenible i garantir la distància de seguretat. A partir del setembre es posaran en marxa més actuacions per seguir incrementant l’espai públic per als vianants i ampliar els carrils bus i els corredors bici. També es mantenen 34 dels 60 carrers delimitats com a itineraris segurs temporals que es van obrir durant el desconfinament i alguns, com la via Laietana, s’incorporaran al programa “Obrim carrers”, que es reactivarà a la tardor.

Notícia
Iniciativa 'Obrim els Carrers' Foto: Ajuntament de Barcelona

Iniciativa 'Obrim els Carrers' Foto: Ajuntament de Barcelona

Via Laietana, carrer de Sants i passeig de Sant Joan quedaran lliures de trànsit el cap de setmana, i els ciclistes i el bus guanyen espai als cotxes.

Butlletí