Gelida, un altre municipi que elimina l'ús del glifosat com a herbicida

Font: Ajuntament de Gelida i Greenpeace
13/04/2016 - 19:41

L'Ajuntament de Gelida va eliminar l'ús del glifosat com a herbicida a inicis de la campanya d'enguany.

Com cada any, des de la regidoria de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Gelida, s'estan duent a terme les tasques d'eliminació de les males herbes que creixen pels carrers i voreres del municipi.
Al respecte d'aquesta actuació, i amb l'objectiu de reduir els possibles riscos i efectes que l'ús de certs productes fitosanitaris puguin causar en la salut de les persones i el medi ambient, la regidoria de Serveis Municipals ja va adoptar, des de l'inici de la campanya d'herbes d'enguany, la decisió de no utilitzar l'herbicida anomenat GLIFOSAT, ni cap altre que pogués ser sospitós de toxicitat.

La neteja de les males herbes dels espais públics s'està realitzant manualment, o amb mitjans mecànics, des del passat 6 d'abril. Tot i amb això, de cara al futur, es seguiran cercant alternatives ecològiques que siguin respectuoses amb la salut dels veïns i veïnes i amb el medi ambient.

En aquest sentit, en el proper ple municipal i a proposta de la regidoria de Serveis Municipals, es sotmetrà a aprovació una moció per formalitzar l'eradicació l'ús del GLIFOSAT i altres herbicides tòxics, als espais verds i la via pública municipal.

Des que l'OMS va classificar el glifosat com "probablement cancerigen per als Éssers Humans " al març de 2015 , el número de municipis que ha vetat l'ús d'aquest herbicida herbicida en el seu territori s'ha disparat. Ple a ple, els ajuntaments han anat posant barreres a l'aplicació d'aquest producte, usat de forma estesa per eliminar "males herbes" en el manteniment d'espais públics com parcs, jardins o col·legis.

Més informació sobre què és el glifosat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Vic va acollir un congrés de l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya

Entrevista

Xavier Querol és investigador de l'IDAE -CSIC- i un expert en contaminació atmosfèrica reconegut a nivell internacional. Europa va premiar el seu equip finançant el projecte AIRUSE,  per millorar la qualitat de l'aire. Parlem amb ell per clarificar de què parlem quan parlem de contaminació, quines són les fonts principals i les mesures que millorarien l'aire de les nostres ciutats. Ho fem en el context del I Congrés de Qualitat de l'Aire, celebrat a Sabadell.

Entrevista

Maj-Britt Larka Abellan és subdirectora general de Qualitat de l’Aire i Medi Ambient Industrial, al Ministeri per la Transició Ecològica (MITECO). Va ser una de les ponents al I Congrés de Qualitat de l’Aire celebrat a Sabadell el passat 24 i 25 d’octubre. En aquesta entrevista ens parla del I Programa Nacional de Control de la Contaminació Atmosfèrica, aprovat recentment pel govern espanyol per a complir amb la normativa europea de sostres d’emissions contaminants i l’estratègia de descarbonització de l’economia espanyola cap al 2050.

Butlletí