Gelida, un altre municipi que elimina l'ús del glifosat com a herbicida

Font: Ajuntament de Gelida i Greenpeace
13/04/2016 - 19:41

L'Ajuntament de Gelida va eliminar l'ús del glifosat com a herbicida a inicis de la campanya d'enguany.

Com cada any, des de la regidoria de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Gelida, s'estan duent a terme les tasques d'eliminació de les males herbes que creixen pels carrers i voreres del municipi.
Al respecte d'aquesta actuació, i amb l'objectiu de reduir els possibles riscos i efectes que l'ús de certs productes fitosanitaris puguin causar en la salut de les persones i el medi ambient, la regidoria de Serveis Municipals ja va adoptar, des de l'inici de la campanya d'herbes d'enguany, la decisió de no utilitzar l'herbicida anomenat GLIFOSAT, ni cap altre que pogués ser sospitós de toxicitat.

La neteja de les males herbes dels espais públics s'està realitzant manualment, o amb mitjans mecànics, des del passat 6 d'abril. Tot i amb això, de cara al futur, es seguiran cercant alternatives ecològiques que siguin respectuoses amb la salut dels veïns i veïnes i amb el medi ambient.

En aquest sentit, en el proper ple municipal i a proposta de la regidoria de Serveis Municipals, es sotmetrà a aprovació una moció per formalitzar l'eradicació l'ús del GLIFOSAT i altres herbicides tòxics, als espais verds i la via pública municipal.

Des que l'OMS va classificar el glifosat com "probablement cancerigen per als Éssers Humans " al març de 2015 , el número de municipis que ha vetat l'ús d'aquest herbicida herbicida en el seu territori s'ha disparat. Ple a ple, els ajuntaments han anat posant barreres a l'aplicació d'aquest producte, usat de forma estesa per eliminar "males herbes" en el manteniment d'espais públics com parcs, jardins o col·legis.

Més informació sobre què és el glifosat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquest dilluns, 14 de setembre, ha estat el dia amb més contaminació per NO2 a Barcelona des d’abans de la crisi de la covid-19, fa ja més de sis mesos. Així ens ho diuen les dades obertes de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat de Catalunya.

Article
Instal·laran uns dispositius que portaran persones que es desplacin habitualment a peu o en bicicleta

Instal·laran uns dispositius que portaran persones que es desplacin habitualment a peu o en bicicleta

És una prova pilot que forma part del projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, que s'impulsa amb la col·laboració de l'AMB i Aiguasol.

Butlletí