Sant Pere de Riudebitlles impulsa les "Olimpíades del Reciclatge"

01/05/2024 - 12:00

Aquest mes d’abril, l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles i la Mancomunitat Penedès-Garraf, s'uneixen per llançar la campanya "Olimpíades del Reciclatge", amb l'objectiu de millorar els índexs de recollida selectiva al municipi.​

La iniciativa, que utilitza l'esport com a eina per fomentar una major consciència sobre la importància del reciclatge i engrescar a la ciutadania a reciclar més i millor, arribarà a tot el municipi mitjançant amb accions destinades a la població i als centres d’ensenyament. Amb un percentatge de recollida selectiva al municipi del 58% l’any 2022 segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Ajuntament aspira a assolir el compromís europeu del 65% d'aquí a l'any 2035. 

Una de les primeres accions d'aquesta campanya és l'exposició “Aprèn a reciclar”, que s’instal·larà a la biblioteca Mari Àngels Torrents del 22 d’abril al 3 de maig. Aquesta exposició proporciona informació detallada sobre el procés de reciclatge, els seus beneficis ambientals i econòmics, així com les conseqüències de no fer una correcta separació dels residus. 

A més, s’ubicarà un punt de consulta per la ciutadania el dimarts 23 d’abril, de 10:00 a 13:00 hores, a la plaça del Paper, on es podrà resoldre qualsevol dubte sobre la recollida selectiva i recollir el material informatiu sobre la campanya. Sant Pere de Riudebitlles és un dels municipis que recull els residus porta a porta, el que fa imprescindible separar correctament cada fracció per al seu bon funcionament.  

L'escola Sant Jeroni també se sumarà a aquesta iniciativa amb la seva pròpia jornada olímpica el dia 3 de maig. El Servei d’Educació Ambiental muntarà un circuit d'activitats per involucrar a tot l'alumnat en la millora de la recollida selectiva, tant a l'escola com als seus domicilis. 

Per a complementar aquestes accions, les xarxes socials de l’ajuntament difondran la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, presentant vídeos didàctics sobre el procés de reciclatge dels residus i el pla d'entrenament de la recollida selectiva. Aquests vídeos, de manera àgil i amena, expliquen com fer una correcta separació dels residus i inclouran missatges educatius per a la ciutadania i els comerços locals, animant-los a sumar-se al repte de reciclar més i millor.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Acte
22/09/2023 - 00:00
Sant Pere de Riudebitlles
Notícia

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, posa en marxa aquesta setmana un nou sistema de recollida de les restes de poda de la fracció vegetal porta a porta per tal de donar valor a aquest tipus de residus orgànics. 

Butlletí