Gavà fa campanya per millorar la recollida selectiva de la matèria orgànica

Actualment, aquest municipi diposita segregadament el 30% dels seus residus
Font: Aj. Gavà
01/11/2008 - 00:00

A Gavà, cada persona genera uns 1'4 Kg de residus al dia, prop de la meitat dels quals són matèria orgànica: restes de fruita, verdura, carn o peix, rams marcits, etc. Reciclar aquests materials suposa un benefici molt gran per al medi ambient i a més proporciona un bon adob orgànic: el compost. Des de juliol de 2006, Gavà fa la recollida selectiva d'aquesta matèria a tot el terme municipal. Ara, l'ajuntament ha posat en marxa una campanya en la què es demana la col·laboració ciutadana per tal d'avançar en el reciclatge.

Tal com explica el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia Galcerán, "hem considerat que és un bon moment de fer balanç i de posar en marxa una campanya amb l'objectiu de millorar les dades de recollida selectiva". La idea, segons Garcia Galcerán, és "transmetre el missatge de que amb un petit esforç diari per part de la ciutadania com és separar els residus significa millorar la qualitat ambiental del nostre entorn. Gràcies a la col·laboració de tots i totes hem aconseguit evitar que una part important de les deixalles vagin als dipòsits controlats de residus i volem incrementar aquest bon resultats".

Actualment Gavà diposita segregadament el 30% dels seus residus, el doble que fa tres anys. A més la quantitat de matèria orgànica recollida selectivament s'ha multiplicat per 10 en quatre anys i ha augmentat un 50% el darrer any.

Punts clau de la campanya
La nova campanya compta amb tres eixos: instal·lació de punts de promoció de la recollida selectiva de la matèria orgànica, tallers a les escoles i la celebració de la Reciclafesta. A partir de l'11 de novembre es distribuiran per la ciutat 5 punts d'informació en què es repartirà un fulletó amb tota classe de dades i explicacions sobre el tema; també es regalarà una flor de temporada i una bosseta de compost per adobar-la i bosses compostables. A més, als nouvinguts des del juliol de 2006 se'ls proporcionarà la galleda de recollida segregada de la matèria orgànica, bosses compostables i un imant de nevera. La campanya a les escoles ha començat aquest mes i s'allargarà tot el novembre. Son tallers adreçats els escolars de primària i secundària d'1 hora de duració.

La campanya finalitzarà amb la Festa de la matèria orgànica que tindrà lloc dissabte 22 de novembre de 10 a 14 hores al Parc Municipal de la Torre Lluch. Hi haurà un espectacle d'animació, xocolatada, un taller de compostatge casolà i inflables.

Municipis: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Butlletí