Gavà millora la recollida porta a porta a l’Illa-Centre

09/04/2024 - 12:00

A finals de maig, el sistema s’estendrà a totes les fraccions, excepte el vidre, amb l’objectiu d’augmentar els índexs de recollida selectiva

L’Ajuntament de Gavà expandeix el sistema de recollida Porta a Porta a l’Illa-Centre. Concretament, passaran a recollir-se totes les fraccions, excepte el vidre que es continuarà recollint en els contenidors verds. En aquesta zona del nucli urbà ja es portava a terme la recollida comercial i la fracció resta dels residus domèstics, i ara s’implementarà una nova fase per millorar el funcionament i incrementar el reciclatge. Abans de la seva posada en marxa, es farà un procés d’informació i priorització per tal que el veïnat conegui el nou servei i pugui triar entre dues opcions de recollida: fer la recollida sis dies a la setmana (de dilluns a dissabte), o bé fer-la quatre dies a la setmana (dilluns, dimecres, divendres i dissabte), reduint així el pas de vehicles a l’àmbit. Aquest procés es desenvoluparà del 18 de març al 9 d’abril. El veïnat podrà donar la seva opinió online, mitjançant la pàgina web participa.gavaciutat.cat. També podran votar de forma presencial portant la butlleta de participació que hauran rebut a casa seva amb un fulletó explicatiu.

A la Casa Gran es comptarà amb un espai de participació (urna i informador/a ambiental) durant els dies esmentats, de dilluns a divendres de 17 a 20 hores (excepte els dies festius de Setmana Santa, 29 de març i 1 d’abril).A més, s’han programat dues sessions informatives, el 18 de març i el 3 d’abril, que tindran lloc a la sala d’actes del Museu de Gavà a les 18 hores. Un cop tancat el període de votació i decidit el calendari del porta a porta, esrealitzarà una sessió de retorn que tindrà lloc el 24 d’abril. En aquesta trobada, s’explicarà el resultat del procés participatiu i com s’implementarà, a partir del 27 de maig, l’ampliació de la recollida porta a porta.

Abans de la posada en marxa, es convocaran reunions de comunitat als edificis plurifamiliars de més de 8 habitatges. A més, professionals especialistes en educació ambiental visitaran cada una de les llars de l’Illa-Centre per lliurar el material necessari i explicar en detall el funcionament del servei. Un model d’èxit La recollida porta a porta consisteix a lliurar els residus davant de la porta de l’habitatge, en uns dies i hores determinats per a cada fracció i mitjançant uns cubells i bosses específics que faciliten el sistema.

Actualment, aquest model està implementat a Mas Brugués, La Sentiu i Les Panes-American Lake que inclou els barris de Can Serra Balet, Àngela Roca i Ausiàs March. El Porta a Porta s’ emmarca en el model de Recollida i Gestió de Residus de Gavà, en sintonia amb la nova normativa de gestió de residus municipals i d’acord amb els criteris i objectius que cal seguir a nivell metropolità i europeu. L’Ajuntament assegura que “amb aquest sistema es fa un pas endavant en la millora dels índex de recollida selectiva que a Gavà ja assoleix el percentatge del 38% des que l’any 2018 quan es va començar a implantar el nou model de recollida” però precisa que “la xifra encara es troba lluny dels nivells europeus que cal assolir progressivament: el 55% de reciclatge el 2025 i limitar al 10% els residus que podran anar a abocador en 2035”

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Després d’haver-se instaurat amb èxit als barris de Bruguers, La Sentiu i Les Panes, la recollida de residus porta a porta arriba ara al centre de Gavà.

Notícia

Sota el lema “A Gavà reutilitzem la roba” es vol conscienciar de la importància de recuperar i reciclar els productes tèxtils

Notícia

L’Ajuntament de Viladecans ha fet un pas endavant en la seva campanya per promoure el compostatge cassolà amb la cessió de compostadors a les llars. La iniciativa vol sumar un centenar de famílies a l'aprofitament directe de les restes de cuina i de jardí per convertir-les en adob natural que es pugui fer servir a les pròpies cases i, així, fer realitat l’eslògan d'aquest programa, Viladecans tanca el cicle. 

Butlletí