Gavà endega una campanya per prevenir la generació de residus

Les diverses accions impulsades s'emmarquen dins la propera Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Font: Aj. Gavà
18/11/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Des de dilluns 16 de novembre, més de 130 comerços s'han adherit a la Xarxa de comerç verd de Gavà, que pretén fomentar el consum responsable i evitar la generació de residus. L'adhesió comporta el compromís d'aquest col·lectiu de prendre mesures com no lliurar bosses de plàstic indiscriminadament, no tenir productes en safates de plàstic o porexpan, vendre productes a granel o en envasos retornables, etc.

Durant un mes, és a dir fins al 16 de desembre, els comerços adherits distribuiran entre els seus clients 10.000 bosses de roba "amb l'objectiu que les substitueixin per les bosses de plàstic", segons explica el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia Galcerán. A més de rebre la bossa de roba, els i les clientes omplen unes butlletes per participar en el sorteig de 300 cabassos, 300 bosses plegables i 60 carretons.

La creació de la xarxa de comerç verd a Gavà és una de les accions incloses a la campanya de reducció de residus que ha engegat l'ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Una iniciativa que, segons Garcia Galcerán, "vol traslladar a la ciutadania un principi bàsic en la gestió dels residus: el millor residu és aquell que no es produeix".

Una altra de les accions de la campanya és la distribució a les llars de la Guia pràctica de reducció i consum responsable i d'un adhesiu per evitar la publicitat indiscriminada a les bústies. Per altra banda, s'ha lliurat als escolars de primària 4.000 Boc'n Rolls. Es tracta d'una nova manera d'embolicar l'entrepà o una altra peça d'esmorzar. Amb aquesta acció es vol conscienciar l'alumnat i les seves famílies de la importància de reduir els residus, en especial els d'envasos i embolcalls.

Finalment s'ha organitzat una conferència oberta a tothom que tractarà sobre la reducció dels residus. La xerrada anirà a càrrec del periodista ambiental i escriptor, José Luis Gallego.

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí