Fira de Barcelona crea BforPlanet per impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Font: El Economista.es

01/02/2020 - 08:22

Se celebrarà simultàniament que el congrés 'Innovative4Climate'. Tindrà lloc de l'26 a el 28 de maig al recinte firal de Gran Via

Fira de Barcelona reforçarà la seva aposta per la sostenibilitat i llança BforPlanet , un saló centrat en l'impuls al sector privat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Organització de Nacions Unides (ONU), segons ha informat aquest dimecres.

El nou esdeveniment tindrà lloc de l'26 a l'28 de el proper mes de maig al pavelló 1 de al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, i se celebrarà simultàniament amb la quarta edició de la sala Innovate4Climate , el congrés anual que organitza el Banc Mundial i que està especialitzat en finançament, inversió i mercats climàtics.

BforPlanet compta amb el suport de el Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, i forma part de l'estratègia de la institució firal pel foment de l'activitat econòmica sostenible, l'ús responsable dels recursos, la protecció de l'entorn i el compromís amb els ODS.

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres al Palau de la Música i han participat representants d'institucions entre els quals han destacat la vicepresidenta quarta de Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

A més, també ha comptat amb la presència de directius d'empreses i entitats com Agbar, Basf, Bayer, CaixaBank, Cellnex, Damm, FCBarcelona, ​​Mango, Nissan, Orange, Renfe, Repsol, Sorigué, Telefónica, Toyota, Unilever, Vodafone i Vueling , entre d'altres.

El president de l'consell d'administració de Fira de Barcelona i de la sala, Pau Relat, ha afirmat que aquest nou esdeveniment s'emmarca en l'estratègia de la institució firal d'apostar decididament per la sostenibilitat.

Així mateix, ha assegurat que "Fira, que té molt present la importància de l'entorn, és conscient l'impacte que tenen les fires, però també que poden ser grans caixes de ressonància d'una acció decidida a favor de la sostenibilitat i treballar per un planeta millor que llegar a les futures generacions ".

 

Ponents de prestigi internacional

El saló BforPlanet constarà de tres àrees - Be Inspirational , Be Proactive i Be Synergy - en què celebraran diferents conferències per impulsar l'aplicació de ODS, mostraran projectes i eines concretes per aconseguir-ho i oferiran espais de negoci i col·laboració entre entitats.

Les conferències de Be Inspirational es dividiran en dos blocs. El primer, sota la denominació Leadership Summit , reunirà ponents de prestigi internacional provinents d'àmbits diversos com l'empresarial, la política o la investigació científica. El segon, anomenat Challenge Sessions , agruparà la resta de conferències distribuïdes per àmbits temàtics.

La zona expositiva de la sala, Be Proactive , albergarà prop d'un centenar d'expositors en els quals diferents empreses i institucions exposaran els seus projectes en matèria d'ODS i la seva contribució en aquest àmbit.

A més, en l'espai expositiu també s'ubicarà la Innovation Plaça , una zona on es podran veure les últimes novetats i projectes que poden contribuir a la ràpida implementació d'accions per incorporar els ODS a qualsevol organització.


 

Relacionats

Acte
25/05/2021
Fira de Barcelona
Article

Després de mig any d'aquesta declaració i de la crisi provocada per la COVID-19, es presenta un nou informe que, entre d'altres, recull l'anàlisi de l’efecte del confinament en les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i altres variables ambientals. Alhora, també s'han presentat noves projeccions climàtiques que s’ha generat els darrers mesos i els diferents escenaris de reducció de consum d’energia i de les emissions per a l’any 2030 d’acord amb els nous objectius de reducció de la Declaració.

Notícia

L’aturada provocada per la covid-19 ha tingut un impacte ambiental directe a tot el món. L’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle ha disminuït un 8% respecte a les dades de l’any 2019. L’informe de seguiment de la Declaració d’emergència climàtica a Barcelona mostra l’experiència i els aprenentatges proporcionats pel confinament per poder prendre mesures i fer front a la crisi climàtica.

Butlletí