Fira de Barcelona crea BforPlanet per impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Font: El Economista.es

01/02/2020 - 08:22

Se celebrarà simultàniament que el congrés 'Innovative4Climate'. Tindrà lloc de l'26 a el 28 de maig al recinte firal de Gran Via

Fira de Barcelona reforçarà la seva aposta per la sostenibilitat i llança BforPlanet , un saló centrat en l'impuls al sector privat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Organització de Nacions Unides (ONU), segons ha informat aquest dimecres.

El nou esdeveniment tindrà lloc de l'26 a l'28 de el proper mes de maig al pavelló 1 de al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, i se celebrarà simultàniament amb la quarta edició de la sala Innovate4Climate , el congrés anual que organitza el Banc Mundial i que està especialitzat en finançament, inversió i mercats climàtics.

BforPlanet compta amb el suport de el Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, i forma part de l'estratègia de la institució firal pel foment de l'activitat econòmica sostenible, l'ús responsable dels recursos, la protecció de l'entorn i el compromís amb els ODS.

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres al Palau de la Música i han participat representants d'institucions entre els quals han destacat la vicepresidenta quarta de Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

A més, també ha comptat amb la presència de directius d'empreses i entitats com Agbar, Basf, Bayer, CaixaBank, Cellnex, Damm, FCBarcelona, ​​Mango, Nissan, Orange, Renfe, Repsol, Sorigué, Telefónica, Toyota, Unilever, Vodafone i Vueling , entre d'altres.

El president de l'consell d'administració de Fira de Barcelona i de la sala, Pau Relat, ha afirmat que aquest nou esdeveniment s'emmarca en l'estratègia de la institució firal d'apostar decididament per la sostenibilitat.

Així mateix, ha assegurat que "Fira, que té molt present la importància de l'entorn, és conscient l'impacte que tenen les fires, però també que poden ser grans caixes de ressonància d'una acció decidida a favor de la sostenibilitat i treballar per un planeta millor que llegar a les futures generacions ".

 

Ponents de prestigi internacional

El saló BforPlanet constarà de tres àrees - Be Inspirational , Be Proactive i Be Synergy - en què celebraran diferents conferències per impulsar l'aplicació de ODS, mostraran projectes i eines concretes per aconseguir-ho i oferiran espais de negoci i col·laboració entre entitats.

Les conferències de Be Inspirational es dividiran en dos blocs. El primer, sota la denominació Leadership Summit , reunirà ponents de prestigi internacional provinents d'àmbits diversos com l'empresarial, la política o la investigació científica. El segon, anomenat Challenge Sessions , agruparà la resta de conferències distribuïdes per àmbits temàtics.

La zona expositiva de la sala, Be Proactive , albergarà prop d'un centenar d'expositors en els quals diferents empreses i institucions exposaran els seus projectes en matèria d'ODS i la seva contribució en aquest àmbit.

A més, en l'espai expositiu també s'ubicarà la Innovation Plaça , una zona on es podran veure les últimes novetats i projectes que poden contribuir a la ràpida implementació d'accions per incorporar els ODS a qualsevol organització.


 

Relacionats

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Article

En concret, durant el 2020 es van emetre 2,7 milions de tones de CO2, mentre que el 2019 van ser 3,6. D’aquesta quantitat, 330.090 tones corresponen a l’estalvi de consum energètic, tant el domèstic, l’industrial com el comercial i de serveis. Una baixada, no estructural, que ha ajudat a assolir el 42% dels compromisos de reducció fixats per a l’any 2030. Aquestes són unes de les principals dades de l’Informe de l’emergència climàtica a Barcelona 2020.

Entrevista

Laia Serra és una de les portaveus de "Veus per la Sobirania Alimentària a ciutat" Aquesta plataforma heterogènia aglutina persones, entitats i moviments socials que treballen per la Sobirania alimentària des de diversos àmbits per construir unes ciutats veritablement sostenibles en relació a l'alimentació. Neixen, com diu Serra, no per fer una crítica a les polítiques municipals, sinó per reivindicar que fa anys que dediquen els seus esforços a transformar el sistema alimentari. Amb Laia Serra repassem quines són les seves propostes.

Butlletí