Ficosa i Cofely presenten les seves experiències en eficiència energètica a empresaris rubinencs

Font: Ajuntament de Rubí
22/02/2013 - 00:00
Aquesta és la quarta jornada organitzada per tal que els empresaris de la ciutat puguin conèixer projectes d'eficiència energètica, o per millorar la seva competitivitat amb accions positives pel medi ambient.

Una trentena d'empresaris de Rubí acompanyats de quinze estudiants d'un curs de formació en energies renovables que s'està fent a l'Institut de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de Rubí han pogut conèixer de primera ma dos processos d'aplicació d'eficiència energètica i energies renovables tèrmiques i d'instal·lacions de generació d'energia neta híbrida (solar + eòlica) en entorns industrials, en el transcurs de la 4a. reunió tècnica del Projecte Rubí Brilla. Dos projectes desenvolupats per les empreses rubinenques Ficosa i Cofely GDF Suez.
Aquesta és la quarta jornada organitzada per tal que els empresaris de la ciutat puguin conèixer projectes d'eficiència energètica, o per millorar la seva competitivitat amb accions positives pel medi ambient, posats en marxa amb èxit per empreses de la ciutat, com han estat Continental, Laes, Pastas Gallo, B.Braun i Circutor.
El responsable de Suport a projectes singulars de Cofely GDF Suez, Josep Ma. Ribera, va explicar el procés d'eficiència i substitució de combustibles fòssils per energies renovables desenvolupat per la seva empresa amb la utilització de les calderes de biomassa per a producció tèrmica. Aquesta font d'energia millora la qualitat del servei energètic amb la diversificació de fonts, impulsa l'estalvi energètic amb la conseqüent reducció de la factura energètica, i redueix l'impacte ambiental per la reducció de les emissions de CO2 a nivell local i global. Però, tot i que l'empresa realitza instal·lacions i explotacions d'aquestes calderes en entorns industrials, aquesta és un sol·lució que pot ser útil també en espais més reduïts, com la caldera de biomassa que l'Ajuntament de Rubí té instal·lada a la Finca Font del Ferro per estalviar en el consum d'energia tant de calefacció com d'aigua calenta sanitària.
L'empresa Copely GDF Suez és la primera a Europa en serveis d'eficiència energètica amb més de 77.000 empleats a 25 països i 130.00 clients públics i privats. A més, gestiona 180 xarxes urbanes de calor i fred, explota 200 instal·lacions de biomassa, i porta la gestió de 650 xarxes d'enllumenat públic a França.
Consumir energia neta
L'altra empresa que va presentar el seu projecte, que produeix energia neta a través d'instal·lacions de molins mini eòlics domèstics i sistemes de generació híbrida, és Technowind que pertany a la divisió Ficosa renovables. El director general d'Industrias Technoflex, Josep Ma. Pujol, va explicar l'experiència de l'empresa en relació a l'autogeneració per l'autoconsum per la qual aquesta divisió ha desenvolupat sistemes híbrids de generació d'energia (solar i eòlica) per a us domèstic i sistemes aïllats (fotovoltaics, minieòlics i minihídrics) de la xarxa en països emergents. Per testejar tots el nous productes que l'empresa va desenvolupant disposen d'un laboratori d'I+D a Sant Guim de Freixenet (Lleida). 
La Divisió Industrial del grup Ficosa International realitza des de 1972 maquinària especial i maquinària per encàrrec per a clients de diversos sectors. Technowind és la marca d'aerogeneradors d'eix vertical desenvolupat i produït per Ficosa Internacional, a través de la divisió de Ficosa Renovables.

Relacionats

Notícia
Acte
22/04/2023 - 10:00
A les places Pearson i Nova Estació. Rubi
Notícia

Rubí proposa una programació d'activitats amb la voluntat de reivindicar i cuidar l’entorn natural del municipi.

Butlletí