Fem nostres els carrers: Tiana Pedala contra el canvi climàtic

Tiana celebra una pedalada contra l'escalfament global en la que han participat 295 persones i s'han estalviat 50,15 kg CO2
Font: Ajuntament de Tiana
01/10/2010

El passat diumenge 26 de setembre en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es va celebrar a Catalunya i arreu d'Europa i coordinada pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC), es va dur a terme al municipi de Tiana la 2a "Pedalada contra el canvi climàtic".

L'acció va consistir en fer una Pedalada per sensibilitzar vers l'ús de la bicicleta com a eina per lluitar contra el canvi climàtic, evitant entre tots les emissions contaminants provinents dels vehicles, almenys durant un dia. La pedalada en la que van participar 295 persones més enllà de contribuïr en un estalvi efectiu de les emissions de CO2 que va ser d'un total de 50,15 Kg va servir per gaudir d'una activitat matinal i familiar en la que es va animar a tots els participants a continuar fent ús de la bicicleta com a mitjà de transport, per tal d'assolir una societat amb una mobilitat més sostenible, a sentir els carrers on normalment hi circula una elevada intensitat de trànsit una mica més silenciosos i propis dels ciutadans del poble.

Cal destacar, que d'altra banda, a l'escola de Tiana, es va poder gaudir de l'Oca de la mobilitat mentre s'ha treballat el camí escolar sostenible i segur. També, a la web de l'Ajuntament i a partir d'aquesta setmana s'hi pot trobar una eina que permetrà posar en contacte els diferents usuaris per a compartir els seus desplaçaments diaris.

 

Notícies relacionades:
Catalunya celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 

Municipis: 

Relacionats

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article
Ja disposa de bosses compostables als dispensadors per la recollida d’excrements de gossos.

El ple de novembre de l'Ajuntament de Tiana ha aprovat per unanimitat eliminar els plàstics d’un sol ús en els edificis municipals i a les activitats organitzades per l’ens públic.

La moció insta a l’Ajuntament a que tota activitat organitzada directament pel consistori tingui prohibit utilitzar plàstic d’un sol ús a partir de l’any 2020, en consonància amb les directives europees.

Notícia

Els objectius europeus i la normativa vigent marquen que aquest 2020 s’haurien de recollir de forma selectiva el 50 % dels residus que es generen.

Butlletí