Èxit del tast de tomàquets als horts urbans socials de Tàrrega

02/09/2016 - 14:17

Els participants valoren en gust i textura fins a 22 varietats d’aquest fruit conreades a les 25 parcel·les municipals habilitades per a l’autoconsum.

Tàrrega ha celebrat amb èxit un tast de tomàquets als horts urbans impulsats per les regidories d’Acció Social i Medi Ambient. L’activitat aplegà els usuaris de les parcel·les per a degustar fins a 22 varietats diferents de tomàquet i intercanviar així coneixements d’horticultura. Els participants, acompanyats de les seves famílies, van tenir ocasió de puntuar en gust i textura els fruits, conreats tots als Horts Socials i Familiars de la capital de l’Urgell.

Fomentem l’alimentació saludable i la pràctica de l’horticultura ecològica com alternativa de lleure”, ha manifestat la regidora d’Acció Social, Noèlia Soto. Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha posat de relleu la plena ocupació dels horts, adjudicades les 25 parcel·les disponibles.

Els horts urbans de Tàrrega generen també excedents, conreats voluntàriament en una parcel·la comunitària, que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris, fet que reforça el caràcter social de la iniciativa. La finca dels horts ocupa una superfície total de 2.600 m2 i disposa de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle i compost entre altres serveis. Es tracta de la quarta temporada dels horts urbans de Tàrrega, que s’allargarà fins al novembre.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí