Èxit del tast de tomàquets als horts urbans socials de Tàrrega

02/09/2016 - 14:17

Els participants valoren en gust i textura fins a 22 varietats d’aquest fruit conreades a les 25 parcel·les municipals habilitades per a l’autoconsum.

Tàrrega ha celebrat amb èxit un tast de tomàquets als horts urbans impulsats per les regidories d’Acció Social i Medi Ambient. L’activitat aplegà els usuaris de les parcel·les per a degustar fins a 22 varietats diferents de tomàquet i intercanviar així coneixements d’horticultura. Els participants, acompanyats de les seves famílies, van tenir ocasió de puntuar en gust i textura els fruits, conreats tots als Horts Socials i Familiars de la capital de l’Urgell.

Fomentem l’alimentació saludable i la pràctica de l’horticultura ecològica com alternativa de lleure”, ha manifestat la regidora d’Acció Social, Noèlia Soto. Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha posat de relleu la plena ocupació dels horts, adjudicades les 25 parcel·les disponibles.

Els horts urbans de Tàrrega generen també excedents, conreats voluntàriament en una parcel·la comunitària, que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris, fet que reforça el caràcter social de la iniciativa. La finca dels horts ocupa una superfície total de 2.600 m2 i disposa de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle i compost entre altres serveis. Es tracta de la quarta temporada dels horts urbans de Tàrrega, que s’allargarà fins al novembre.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Notícia

Implantarà sistemes fotovoltaics a la Llar d’Infants El Niu · També al Col·legi Àngel Guimerà, des d’on alhora es podrà proveir energia verda a altres equipaments municipals

Notícia

Tàrrega implementarà el sistema de recollida de residus porta a porta a partir del 15 de setembre. 

Butlletí