Èxit del tast de tomàquets als horts urbans socials de Tàrrega

02/09/2016 - 14:17

Els participants valoren en gust i textura fins a 22 varietats d’aquest fruit conreades a les 25 parcel·les municipals habilitades per a l’autoconsum.

Tàrrega ha celebrat amb èxit un tast de tomàquets als horts urbans impulsats per les regidories d’Acció Social i Medi Ambient. L’activitat aplegà els usuaris de les parcel·les per a degustar fins a 22 varietats diferents de tomàquet i intercanviar així coneixements d’horticultura. Els participants, acompanyats de les seves famílies, van tenir ocasió de puntuar en gust i textura els fruits, conreats tots als Horts Socials i Familiars de la capital de l’Urgell.

Fomentem l’alimentació saludable i la pràctica de l’horticultura ecològica com alternativa de lleure”, ha manifestat la regidora d’Acció Social, Noèlia Soto. Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha posat de relleu la plena ocupació dels horts, adjudicades les 25 parcel·les disponibles.

Els horts urbans de Tàrrega generen també excedents, conreats voluntàriament en una parcel·la comunitària, que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris, fet que reforça el caràcter social de la iniciativa. La finca dels horts ocupa una superfície total de 2.600 m2 i disposa de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle i compost entre altres serveis. Es tracta de la quarta temporada dels horts urbans de Tàrrega, que s’allargarà fins al novembre.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

Article

Vols saber com tenir cura del teu hort? Aquests és el teu vídeo!

Entrevista

Farem tomàquets/hora, igual que fem kilowatts/hora a les cobertes de la ciutat. Amb aquesta imatge provocadora Joan Rieradevall, investigador de l’ICTA i reconegut expert en agricultura urbana, ens mostra la seva visió de la ciutat del futur, i ho fa al mig de l’hort del seu balcó.

Butlletí