Es presenta el #repteManlleu, una campanya ambiental solidària amb l’hospital Sant Jaume

03/07/2018 - 09:24

Es demana a la ciutadania de reciclar millor per generar un estalvi econòmic en el tractament de residus i destinar-lo a millores de l’hospital Sant Jaume.

S’ha fet una roda de premsa a la deixalleria municipal per presentar el #repteManlleu, una campanya ambiental solidària amb l’hospital Sant Jaume que es durà a terme al municipi entre els mesos de juliol i desembre de 2018. Així s’ha desvetllat el significat de les imatges provocadores que des de fa unes setmanes s’havien difós des de l’Ajuntament. Hi ha coses com una garrafa d’aigua o un plàtan que tothom sap el que són quan les compra però quan esdevenen residus sovint hi ha confusió. Tot i ser residus 100% reciclables cal parar atenció a l’hora de separar-los, ja que només es reciclen si es llencen al seu contenidor.  

L'Àlex Garrido, alcalde de Manlleu ha demanat a la ciutadania un esforç per triar millor les deixalles i fer un ús menor del contenidor de rebuig (verd fosc) per reduir la quantitat de residus que portem a l’abocador. L’objectiu del #repteManlleu és generar un estalvi econòmic en el tractament de residus que permetrà fer una millora social al municipi ja que es destinarà íntegrament a l’hospital Sant Jaume. Es demana doncs que totes les famílies hi participin i animin també a fer-ho a amics, veïns i familiars: és fàcil, té sentit i tots hi guanyem!

La M. Carme Bassas, regidora de Medi Ambient ha explicat que s’hi tothom hi col·labora i s’assoleix un 5% més de reciclatge es poden arribar a estalviar 2.500 Euros en mig any. També ha detallat com pot col·laborar-hi la població:

  • Separant millor els residus a casa i llençant-los al seu contenidor: per això s’ha enviat un tríptic recordatori a totes les llars amb l’objectiu de potenciar l’ús dels contenidors de recollida selectiva (orgànic, vidre i multiproducte).
  • Reduint l’ús dels contenidors de rebuig (verd fosc): La garantia de reciclar bé és que després d’haver separat i llençat als seus contenidors les deixalles reciclables només s’hagi de llençar una bossa petita/setmana al contenidor de rebuig. Per demostrar-ho a partir de la setmana vinent s’instal·laran contenidors de rebuig amb boca reduïda a deu àrees del nucli urbà com a prova pilot.
  • Utilitzant la deixalleria: Per fomentar-ne l’ús s’inicia una promoció i per cada vegada que s’hi portin residus timbrarem el passaport reciclador i el tercer cop que es vingui regalarem una entrada gratuïta per la piscina municipal. Entre totes les persones que hagin obtingut una entrada a final d’any sortejarem un val per import de 128,50€ (import de la taxa de deixalles 2018).
  • Participant al concurs Instagram #repteManlleu: cal publicar fotografies amb l’etiqueta #repteManlleu que ajudin a assolir el repte, és a dir, relacionades amb els residus i el medi ambient a Manlleu i a Osona. El concurs l’organitzem en col·laboració amb InstaOsona i estarà obert fins el 20 de juliol (veure les bases a l’apartat d’enllaços relacionats). La persona guanyadora rebrà com a premi càmera Gopro Hero (2018).

Jaume Castellanos, Director de Serveis i SAS del Consorci Hospitalari de Vic, ha agraït la iniciativa de l’Ajuntament i explicat que les millores beneficiaran no només als pacients de l’hospital Sant Jaume, sinó a totes les persones del municipi que l’utilitzen.

Finalment en Miquel Vilardell, Cap del Servei de Prevenció i Medi ambient del Consorci Hospitalari de Vic ha explicat que ja fa temps que l’hospital treballa per reduir el seu impacte ambiental. Per assolir el #repteManlleu i fins i tot superar-lo coincidint amb la presentació de la campanya s’han fet canvis a nivell intern i demanat la col·laboració a tot el personal que treballa a l’hospital.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El sistema de recollida “porta a porta” s’iniciarà a Manlleu al primer trimestre del 2022 i estarà plenament actiu a mitjans del pròxim any. 

Notícia

L’Ajuntament de Viladrau, conjuntament amb la Mancomunitat La Plana, ha posat en marxa un nou sistema de recollida de residus porta a porta amb cubells amb xip al municipi.​ 

Article

El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi.Amb aquesta acció l’Ajuntament inicia el procés participatiu de nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat.

Butlletí