En marxa, la plataforma dels productes locals de Vandellòs i l’Hospitalet, Tivissa i Pratdip

Ajuntament de Vandellòs i Hospitalet de l’Infant
13/10/2013
A través de la pàgina web www.producteslocals.midit2020.com les persones interessades poden comprar els productes posant-se en contacte amb el productor de forma directa.

La mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) ha posat en marxa una plataforma de promoció dels productes locals. L'objectiu d'aquesta iniciativa és la dinamització del sector turístic i agroalimentari d'aquesta zona amb el suport del sector públic per tal de fer difusió del producte local, la qualitat d'aquest i del propi territori. Cal destacar que el consum de productes de proximitat és una de les claus de la sostenibilitat.

Així doncs, a través de la pàgina web www.producteslocals.midit2020.com les persones interessades poden comprar els productes posant-se en contacte amb el productor de forma directa. Aquesta plataforma també ha de servir per a facilitar la cooperació i proximitat de les empreses fomentant les relacions entre els productors, la qual cosa els permetrà comercialitzar els seus productes de forma conjunta, afavorint la reducció de despeses i incrementant l'activitat econòmica, així com també la competitivitat del sector. Així mateix, també es vol incidir en la qualitat del producte ja sigui primari o transformat.

Paral·lelament, també es promourà cooperació entre sector turístic i agroalimentari per a crear sinèrgies de col·laboració, d'aquesta manera és vol potenciar el valor dels productes i serveis que ofereixen aquests dos sectors. En aquest sentit, en aquesta pàgina web també hi trobem diferents receptes de cuina proposades per restauradors del territori i elaborades amb producte local, així com també un llistat d'allotjaments i diverses activitats que es poden realitzar dins del territori de la MIDIT.

Aquest projecte de cooperació entre els agents privats s'emmarca dins del projecte "Competitivitat i diversificació econòmica al territori de la MIDIT", finançat pel programa d'ajuts a projectes innovadors i experimentals (2012-2013) i subvencionat en un 75% pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

Municipis: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus va certificar amb l’empresa que té contractat el subministrament elèctric que el 100% de l’energia que consumirà el 2020 procedeix exclusivament de fonts renovables. Així, tant els edificis municipals com l'enllumenat públic de la ciutat s’abastiran al llarg d’aquest any únicament amb energia verda.

Notícia

Aigües de Reus, porta a terme diverses intervencions per perfeccionar el procés de tractament de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), en el marc d’un important esforç inversor per a la millora del sistema de sanejament de la ciutat que s’ha fet els darrers anys. Les actuacions compten amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Article

«La brossa, dins!»: bateria d’accions contra els incívics que deixen les deixalles fora dels contenidors

Butlletí