Els nens i nenes de Lleida es comprometen a treballar per una ciutat més sostenible i responsable amb el medi ambient

02/12/2019 - 09:00

Els nenes i nenes de Lleida han tornat a comprometre’s, un any més, a treballar per fer una ciutat més sostenible i responsable amb el medi ambient.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit l’acte de signatura del compromís Agenda 21 Escolar de Lleida pel curs escolar 2019-2020, el projecte educatiu impulsat per la Paeria que té l’objectiu d’implicar, des de les escoles, els infants, els joves i les seves famílies alhora de prendre una major conscienciació sobre el medi ambient i el canvi climàtic.

L’acte de Signatura de Compromís amb l’Agenda 21 Escolar de Lleida vol simbolitzar la implicació de cada centre en desenvolupar el seu projecte ambiental per millorar la sostenibilitat de Lleida, i el compromís de la Paeria, representat pel seu alcalde, de donar-los suport en aquest procés d’aprenentatge i sensibilització cap als valors de la sostenibilitat i millora ambiental dels centres.

El paer en cap ha destacat la importància d’aquest acte “perquè evidencia el compromís de Lleida i de la Paeria pel futur del planeta”. Pueyo ha explicat que “els nens i nenes són protagonistes d’aquest acte i del projecte de l’Agenda 21 Escolar, on s’ensenya a cuidar el planeta i a poder-lo traslladar, en bones condicions, a generacions futures”.

Per la seva banda, el regidor de transició ecològica, Sergi Talamonte, ha subratllat que “tenim el repte majúscul de ser conscients i responsables del futur del planeta” i ha recordat que recentment Lleida s’ha adherit a la Declaració d’Emergència Climàtica. En aquest sentit, el regidor responsable de Medi Ambient ha explicat que "Lleida compta amb bonificacions per la implantació de captadors solars, actuacions importants de mobilitat per la pacificació del trànsit, i mesures de suport al transport no contaminant". També ha destacat que es portarà a terme una major plantació d’arbrat a la ciutat.

Durant el decurs de l’esdeveniment, els nens i nenes han cantat la cançó central del moviment Fridays for Future, que lidera Greta Thunberg, dinamitzada pels alumnes de l’Institut Gili Gaya.

Enguany, un total de 68 centres educatius participen en aquesta iniciativa, que pretén que els centres escolars reflexionin sobre com els seus projectes ambientals es comprometen amb el clima i, concretament, sobre com els projectes d’hort escolar, biodiversitat, mobilitat o reciclatge i consum, entre altres temàtiques, contribueixen a fer de Lleida una ciutat més sostenible.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Article

Aquest curs es posa en marxa el programa microxarxes per tractar específicament des dels centres educatius les diferents línies estratègiques de ciutat

Article
Foto: Ajuntament de Lleida

Foto: Ajuntament de Lleida

Dins de les Ecoactivitats d’aquest estiu, hi ha visites guiades per gaudir del Parc de la Mitjana, visites noctures i rutes guiades en bicicleta, una per l’horta de Grenyana i l’altra pel camí del riu fins als Aiguamolls de Rufea, així com visites guiades als mateixos Aiguamolls i als Camps Elisis.

Butlletí