Els municipis del Ter Brugent implantaran la recollida porta a porta el 2021

Font: Josep Lluís Vidal. laselva360.cat

04/11/2019 - 08:30
Alcaldes del Ter Brugent han visitat Riudellots per conèixer el sistema porta a porta de recollida de residus. Foto: CC Selva

Alcaldes del Ter Brugent han visitat Riudellots per conèixer el sistema porta a porta de recollida de residus. Foto: CC Selva

Els municipis del Ter Brugent -la zona de la comarca de la Selva més propera a la Garrotxa- tenen previst implantar el sistema de recollida de residus porta a porta a partir de l’any 2021. Amb l’objectiu de conèixer experiències de recollida porta a porta que ja funcionen a la comarca, diversos alcaldes i regidors de la zona del Ter Brugent han visitat aquest 23 d'octubre Riudellots de la Selva.

Durant la visita, els responsables municipals han pogut conèixer com va ser la posada en marxa del servei de recollida de residus porta a porta a Riudellots, que funciona des del novembre del 2017. La regidora de Medi Ambient, Carme Camps, ha explicat la feina prèvia que es va fer amb el Consell Comarcal de la Selva a través de l’empresa NORA -que ara ja és 100% de capital públic- i la posada en marxa del servei i el seguiment posterior.

Els alcaldes del Ter Brugent també han aprofitat la visita a Riudellots per treballar en el full de ruta que ha de guiar la implantació del sistema de recollida porta a porta. També s’ha iniciat la comissió de treball que serà l’encarregada de guiar els municipis en aquest projecte.

A la visita hi han assistit l’alcaldessa d’Amer, Maria Rosa Vila; l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset; l’alcalde de la Cellera de Ter, Xavier Boïgues; i l’alcalde de Sant Julià de Llor i Bonmatí, Marc Garcia i diversos regidors que han estat acompanyats del conseller de Residus, Sanejament i ACA del Consell Comarcal, Quim Vivas i del gerent de NORA, Víctor Tornero.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista
El director de Materfad ens explica que no hi ha un material màgic, sostenible i zero impacte. Cada repte requereix una solució diferent.

Aquesta entrevista pretenia trobar totes les respostes a les millors alternatives al plàstic. Però com diu l’entrevistat, Robert Thompson, director científic de Materfad. Centre de Materials de Barcelona, no hi ha material bo o dolent i no hi ha una resposta que ho resolgui tot. Així doncs, en aquesta entrevista no donarem solucions alternatives a l’ús del plàstic sinó que entendrem la importància d’escollir els materials més idonis en cada cas. I el que resulta encara més important, que el repte que realment tenim com a societat és el d’assumir canvis de mentalitat que ens permetin ser més eficients.

Notícia

Aliança Residu Zero reclama unes polítiques valentes, basades en la reducció dels residuos, i recorda al Govern espanyol que la sortida d’aquesta crisi només serà possible amb mesures que situïn el medi ambient i les personaes en el centre de les polítiques.

Reportatge

En un moment crucial en la batalla contra l'ús abusiu i la mala gestió dels plàstic, la pandèmia de la COVID-19 ens enfronta a un nou repte, una major utilització del plàstic com a eina fonamental per la gestió d’aquesta crisi sanitària sense l’oblit de la problemàtica ambiental que aquest material comporta. L'autora ens explica de manera detallada com l’ús del plàstic ha ressorgit, com alguns lobbies industrials, entre ells els transformadors de plàstic, estan sol·licitant un relaxament de certs estàndards ambientals i l'impacte d'aquesta qüestió en la nostra salut i la del planeta.

Butlletí