Els avions modificaran els enlairaments per reduir la contaminació acústica a Gavà

L'ajuntament de Gavà ha aconseguit arribar a un acord amb AENA
Font: Aj. Gavà
04/09/2008 - 00:00

L'ajuntament de Gavà s'ha mostrat satisfet amb la decisió d'AENA d'establir que els avions que s'enlairin per la pista 25L (segons el sistema de pistes segregades, aquesta pista és la que s'utilitza en configuració oest, és a dir en el 85% dels casos) facin el viratge cap al mar abans d'arribar als 500 peus d'alçada. Una mesura que el consistori gavanenc ve demanant per reduir la contaminació acústica.

La tinenta d'alcalde i comissionada de l'Alcalde en temes relacionats amb l'aeroport, Raquel Sánchez, ha manifestat que "finalment AENA ha donat resposta a aquesta reivindicació imprescindible i que, sens dubte, contribuirà a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Gavà Mar i de tot el nostre terme municipal".

AENA ha publicat el nou text corregit a l'AIP, la publicació amb la qual informa sobre els serveis, les instal·lacions i la normativa i procediments que afecten a les operacions aèries. El text, que literalment diu: "per motius mediambientals i excepte raons de seguretat, s'ha d'iniciar el viratge a l'esquerra no més tard d'assolir els 500 ft d'altitud".

El consistori, tot i mostrar-se molt satisfet amb aquesta mesura, manifesta que continuarà treballant proposant totes aquelles mesures que puguin beneficiar al conjunt de ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit, i segons Raquel Sánchez, "notícies com aquestes ens encoratgen a continuar treballant dia a dia perquè el soroll dels avions deixi definitivament de malmetre el benestar dels ciutadans i ciutadanes".

Municipis: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Butlletí