Els avions modificaran els enlairaments per reduir la contaminació acústica a Gavà

L'ajuntament de Gavà ha aconseguit arribar a un acord amb AENA
Font: Aj. Gavà
04/09/2008

L'ajuntament de Gavà s'ha mostrat satisfet amb la decisió d'AENA d'establir que els avions que s'enlairin per la pista 25L (segons el sistema de pistes segregades, aquesta pista és la que s'utilitza en configuració oest, és a dir en el 85% dels casos) facin el viratge cap al mar abans d'arribar als 500 peus d'alçada. Una mesura que el consistori gavanenc ve demanant per reduir la contaminació acústica.

La tinenta d'alcalde i comissionada de l'Alcalde en temes relacionats amb l'aeroport, Raquel Sánchez, ha manifestat que "finalment AENA ha donat resposta a aquesta reivindicació imprescindible i que, sens dubte, contribuirà a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Gavà Mar i de tot el nostre terme municipal".

AENA ha publicat el nou text corregit a l'AIP, la publicació amb la qual informa sobre els serveis, les instal·lacions i la normativa i procediments que afecten a les operacions aèries. El text, que literalment diu: "per motius mediambientals i excepte raons de seguretat, s'ha d'iniciar el viratge a l'esquerra no més tard d'assolir els 500 ft d'altitud".

El consistori, tot i mostrar-se molt satisfet amb aquesta mesura, manifesta que continuarà treballant proposant totes aquelles mesures que puguin beneficiar al conjunt de ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit, i segons Raquel Sánchez, "notícies com aquestes ens encoratgen a continuar treballant dia a dia perquè el soroll dels avions deixi definitivament de malmetre el benestar dels ciutadans i ciutadanes".

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí