El Parc del Garraf edita un fulletó per difondre la conservació de la tortuga terrestre mediterrània

Es tracta d'una espècie molt vulnerable que pràcticament s'havia extingit en molts indrets de Catalunya
Redacció
09/04/2009 - 00:00

El Parc del Garraf ha reeditat un fulletó informatiu sobre la tortuga terrestre mediterrània (Testudo hermanni ssp. hermanni), una espècie molt vulnerable que pràcticament s'havia extingit en molts indrets de Catalunya, on s'explica el programa de conservació d'aquesta espècie, coordinat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, es concreta històricament el projecte de reintroducció que fa el Parc del Garraf en conveni amb la Generalitat i el Centre de Recuperació d'Amfibis i Reptils de Catalunya (CRARC).

A més, la publicació explica què fer si se'n té una a casa, i demana que si es troba una tortuga es respecti, ja que és una espècie protegida de fauna salvatge autòctona i que la seva captura i tinença estan sancionades pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon tortuga_garraf.jpg23.55 KB

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Butlletí