El Parc del Garraf edita un fulletó per difondre la conservació de la tortuga terrestre mediterrània

Es tracta d'una espècie molt vulnerable que pràcticament s'havia extingit en molts indrets de Catalunya
Redacció
09/04/2009 - 00:00

El Parc del Garraf ha reeditat un fulletó informatiu sobre la tortuga terrestre mediterrània (Testudo hermanni ssp. hermanni), una espècie molt vulnerable que pràcticament s'havia extingit en molts indrets de Catalunya, on s'explica el programa de conservació d'aquesta espècie, coordinat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, es concreta històricament el projecte de reintroducció que fa el Parc del Garraf en conveni amb la Generalitat i el Centre de Recuperació d'Amfibis i Reptils de Catalunya (CRARC).

A més, la publicació explica què fer si se'n té una a casa, i demana que si es troba una tortuga es respecti, ja que és una espècie protegida de fauna salvatge autòctona i que la seva captura i tinença estan sancionades pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon tortuga_garraf.jpg23.55 KB

Relacionats

Article

La mostra, organitzada per SEO/BirdLife, vol donar a conèixer les aus marines reflectint la cara i la creu d’una realitat rellevant que va des d’imatges de majestuosos vols en formació d’ocells fins a escenes desoladores d’aus empastifades de petroli, embolicades en xarxes de pesca o amb hams clavats.

Acte
01/02/2022 - 00:00
Centre d'Estudis del Mar. Passeig Marítim, 72. Sitges

Butlletí