La primera Comunitat Energètica de Sitges registra 55 sol·licituds per formar-ne part

19/03/2024 - 08:00

La voluntat municipal és que totes les famílies inscrites puguin tenir l’energia solar i de Km0 que ofereix aquest projecte

La primera Comunitat Energètica de Sitges ha tancat el període d’inscripció amb 55 sol·licituds, d’entre les quals dues provenen de persones amb situació de vulnerabilitat. Malgrat que la xifra inicial per aquesta primera Comunitat era de 40 persones, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona treballen perquè es pugui donar aquest servei a totes les 55 sol·licituds.

La regidora de Transició ecològica, Carme Gasulla Blanco, assegura que “estem satisfetes per la bona acollida d’aquest projecte” i afegeix que “el govern municipal està plenament compromès en posar al servei de la ciutadania totes les eines necessàries per fer una transició ecològica cap a les energies netes, com és el cas de l’energia que generen les plaques fotovoltaiques de les instal·lacions municipals del polígon de les Pruelles”.

Abans del 16 d’abril, dos mesos després del final del període d’inscripció, es publicarà la resolució de les sol·licituds admeses, que també rebran un correu electrònic on se’ls explicarà quins passos cal seguir per completar la integració a la primera Comunitat energètica de Sitges.

Les famílies en situació de vulnerabilitat que formin part de la Comunitat energètica tindran una franja de l’electricitat contractada de 0,5 KWp per la qual no hauran de pagar cap taxa anual. La resta de famílies que s’acullin a la Comunitat pagaran una taxa anual de 43,55 € si contracten 1 kWp o 21,77 si volen 0,5kWp. Segons els càlculs previstos, l’estalvi econòmic pot ser entre 100 i 200 € anuals. El contracte serà de 2 anys amb una possible pròrroga de dos anys més. Un cop s’hagi creat la comunitat energètica, s’atorgarà una llicència per un termini de 2 anys, prorrogables a 2 anys més mitjançant un acord de l’òrgan competent, amb possibilitat de renúncia voluntària per part dels usuaris any a any. La renovació es confirmarà sempre que hagi estat pagada la taxa corresponent ja meritada.

Les persones interessades a conèixer les diferents polítiques de Sostenibilitat i Transició energètica de l’Ajuntament de Sitges poden consultar al web municipal o bé adreçar els seus dubtes al correu electrònic sostenibilitat@sitges.cat.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les 55 sol·licituds que s’han inscrit per participar en la primera Comunitat Energètica de Sitges finalment es podran beneficiar totes de l’energia generada a les instal·lacions fotovoltaiques dels edificis municipals del polígon Pruelles-Mas Alba

Butlletí