El mercadal de Viladecans per la reducció de l'ús bosses de plàstic

Font: Ajuntament de Viladecans
30/06/2010 - 00:00

L'Àrea de Medi Ambient i Ciutat Sostenible de L'Ajuntament de Viladecans, continuant amb la campanya de reducció de residus iniciada al municipi al any 2009 ha dut a terme una acció aquest 16 de juny al mercat dels dimecres. L'objectiu de l'actuació és la de sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat de reduir l'ús de bosses de plàstic en el mercat setmanal.

Els compradors, han pogut bescanviar totes les bosses de plàstic que als han estat entregades al mercadal, per una bossa de roba reutilitzable. Al mateix temps s'ha informat al ciutadans de la importància del fet de no demanar una bossa de per cada compra. S'han entregat dos mil bosses de roba i a canvi s'han recollit un total 3700 de plàstic.

Posteriorment s'ha lliurat als paradistes d'un fulletó de bones pràctiques, orientant-los a contribuir en la reducció de bosses de plàstic que es posen en circulació al mercadal dels dimecres. Aquest gest suposarà un estalvi econòmic i una important contribució a la millora del medi .

Relacionats

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Article

Reduir, reutilitzar i reciclar és la regla d'or per a una gestió més sostenible dels residus. En aquest vídeo l'Ajuntament de Reus ens explica les iniciacives municipals per aconseguir una millor gestió dels residus.

Butlletí