El mercadal de Viladecans per la reducció de l'ús bosses de plàstic

Font: Ajuntament de Viladecans
30/06/2010

L'Àrea de Medi Ambient i Ciutat Sostenible de L'Ajuntament de Viladecans, continuant amb la campanya de reducció de residus iniciada al municipi al any 2009 ha dut a terme una acció aquest 16 de juny al mercat dels dimecres. L'objectiu de l'actuació és la de sensibilitzar a la ciutadania de la necessitat de reduir l'ús de bosses de plàstic en el mercat setmanal.

Els compradors, han pogut bescanviar totes les bosses de plàstic que als han estat entregades al mercadal, per una bossa de roba reutilitzable. Al mateix temps s'ha informat al ciutadans de la importància del fet de no demanar una bossa de per cada compra. S'han entregat dos mil bosses de roba i a canvi s'han recollit un total 3700 de plàstic.

Posteriorment s'ha lliurat als paradistes d'un fulletó de bones pràctiques, orientant-los a contribuir en la reducció de bosses de plàstic que es posen en circulació al mercadal dels dimecres. Aquest gest suposarà un estalvi econòmic i una important contribució a la millora del medi .

Relacionats

Article

Amb un milió d'euros d'inversió, el projecte Vilawatt comença les reformes de tres comunitats de veïns de Montserratina i Eixample a Viladecans.

Article

L’ús creixent del plàstic és insostenible per al planeta perquè aquest material té un procés de degradació lentíssim. L'Ajuntament de Viladecans proposa reduir l'ús de plàstic per les festes nadalenques.

Notícia

Els alumnes de 4t i 5è de l'escola Mediterrània han tingut la visita de la Camilla Kranzusch, una noia de 24 anys que està creuant Europa a peu fins al Marroc amb l'objectiu de plantar arbres contra la crisi climàtica. Una aventura que Kranzusch va començar després d'escoltar un discurs del Ministre Federal de Desenvolupament, Gerd M'ller, en el que explicava que Àfrica encara és una espurna d’esperança contra la catàstrofe climàtica. que si Àfrica copiava el nostre camí intensiu en carboni, s'acabaria la catàstrofe climàtica.

Butlletí