El govern central reduirà la velocitat d'entrada a totes les ciutats espanyoles

És una de les mesures del Pla d'Estalvi Energètic presentat pel ministre d'Indústria
30/07/2008 - 00:00

Tal com ja ha fet la Generalitat als accessos de Barcelona, el Govern central reduirà abans de tres mesos els límits de velocitat per entrar a les ciutats de tot Espanya. Així ho va assegurar el ministre d'Indústria, Miguel Sebastian, que ahir va presentar al Congrés el Pla d'Estalvi Energètic, que contempla 31 mesures d'actuació. Una altra mesura que contempla el pla per aconseguir estalviar energia i no dependre tant del petroli serà potenciar els vehicles elèctrics.

Miguel Sebastián va afirmar que en tres mesos es reduiran els límits de velocitat en un 20% en els accessos de totes ciutats i vies de circumval·lació de gran capacitat. "Cada cop que aixequem el peu de l'accelerador millorem la renda nacional i l'ocupació", va apuntar el ministre, que va recordar que el transport suposa el 40% de tot el consum energètic.

Sebastián també va apunta que el seu Ministeri té l'objectiu que a Espanya hi hagi un milió de vehicles híbrids i elèctrics l'any 2014, "en la seva major part fabricats aquí" i va assegurar que ja està treballant amb el sector de l'automoció i les administracions autonòmiques per aconseguir-ho. "El vehicle elèctric és el futur i el motor de la revolució industrial", va assegurar el ministre.

En aquest sentit, va explicar que l'elevat pes dels combustibles fòssils, un 84%, en el consum energètic espanyol, al costat de la intensitat energètica (un 20% superior a la mitjana de la Unió Europea), han "empobrit" Espanya en 17.000 milions d'euros en l'últim any, un 1,55% del PIB.

Sebastián ha tornat a recordar que l'eficiència i l'estalvi energètic són les millors eines per combatre els elevats preus del petroli, que en l'últim any ha duplicat el seu valor. "Ens trobem davant la tercera crisi del petroli" i per combatre-la a curt termini l'instrument triat pel govern és l'estalvi energètic, una estratègia que influirà positivament en la renda nacional, la competitivitat, l'ocupació i el medi ambient, va concloure el ministre.

Relacionats

Butlletí