El Consell d’Infants de Castellar del Vallès estrena el primer carril bici del municipi amb una bicicletada

26/02/2018 - 14:41

Castellar del Vallès ha habilitat el seus primers dos quilòmetres de carril bici al municipi, que s’ha habilitat a la ronda de Tolosa, entre la rotonda del carrer de Prat de la Riba i la carretera de Sabadell, en el dos sentits de circulació.

El Consell d’Infants, que va proposar aquesta actuació que va resultar guanyadora del procés de pressupostos participatius 2017, ha estrenat avui, amb una bicicletada, aquesta nova via segregada que té per objectiu millorar la seguretat dels desplaçaments amb bicicleta.

La creació del carril bici ha suposat que la ronda de Tolosa passi a tenir un sol carril de circulació per a vehicles motoritzats en cadascun dels sentits de la marxa, de manera que s’han eliminat trams on hi havia dos carrils o zones d’aparcament. L’actuació s’ha dut a terme a nivell de la calçada amb l’objectiu de garantir la seguretat dels vianants que circulen per la vorera, així com la dels mateixos ciclistes.

Una altra de les mesures que s’han dut a terme ha estat la senyalització del carril amb pilones al seu inici i final o en punts més conflictius. Al llarg de la calçada també s’ha optat per instal·lar-hi uns separadors que segreguen el carril bici del dels vehicles motoritzats.

A més s’han ampliat els passos de vianants de manera que les bicicletes també disposen d’un pas per creuar la ronda d’un costat a l’altre. Alhora, s’ha integrat el carril bici a les diferents rotondes que es van trobant al llarg de la ronda.  

La creació del carril bici ha suposat una inversió de 80.000 euros, 50.000 dels quals procedeixen dels procés de pressupostos participatius mentre que els 30.000 restants procedeixen del Pla d’Inversions 2018. El conjunt dels treballs ha anat a càrrec de l’empresa Girod mentre que les pilones i els separadors que s’han col·locat procedeixen de l’empresa local Sabacaucho.

El carril bici té una longitud d’un quilòmetre per a cadascun dels sentits de circulació. L’Ajuntament preveu que amb vistes al futur aquest carril pugui prolongar-se per la mateixa ronda fins a la rotonda del Complex Esportiu de Puigverd. El tram realitzat fins ara possibilitarà el desplaçament segur en bicicleta, especialment dels infants i joves que han d’accedir a centres propers, com ara l’escola Sant Esteve, l’Institut Puig de la Creu o l’escola Mestre Pla.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'actuació es complementarà a curt i mitjà termini amb la connexió amb els districtes i mesures de promoció de l'ús de la bicicleta

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s'ha adherit a un document que implica elaborar un programa d'actuació per facilitar l'ús de la bicicleta a la ciutat

Article
1.600 milions d'euros per a noves nous carrils bici a la ciutat alemanya

La ciutat de Munich (Alemanya) s'ha pres seriosament l'aplicació de les peticions ciutadanes per ampliar i promoure l'ús de la bicicleta. L'Ajuntament aprovarà deu primeres mesures per iniciar aquesta aposta per complir els objectius de les peticions el 2025. 

Butlletí