El Consell Comarcal del Berguedà apropa la gestió dels residus a la ciutadania

Font: Consell Comarcal del Berguedà
04/05/2016 - 13:38

El cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig es va celebrar la Fira de Maig a Berga i el Consell Comarcal del Berguedà va estar-hi present amb un estand monotemàtic sobre residus.

Va ser-hi amb l’exposició interactiva cedida per l’Agència de Residus de Catalunya “Dóna la volta. Del residu al recurs” que intentava mostrar al ciutadà la importància de reciclar cada fracció i quina gestió es fa d’aquests residus, per tal d’explicar què hi ha darrera del reciclatge del ciutadà.

Amb aquesta exposició, juntament amb la possibilitat que la població s’apuntés a visites guiades a la planta de triatge i l’abocador comarcal es vol apropar al ciutadà al procés del reciclatge i la gestió dels residus a la comarca. Una quarentena de particulars i 5 centres educatius de la comarca es van apuntar a les visites.

Tota aquesta sensibilització en matèria de reciclatge, bé donada per la voluntat tècnica i política del consell d’augmentar els nivells de reciclatge de la comarca del Berguedà disminuint així els residus que entren a l’abocador allargant la vida útil del mateix.

Fa uns mesos ja es va començar amb la reubicació dels contenidors als municipis de la comarca en illes per tal de facilitar el reciclatge.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

El nou projecte col·laboratiu inclòs a l’app Reciclos d’Amposta és el Projecte Emma. Ara, els veïns i veïnes d’Amposta podran col·laborar en la recerca en càncer de mama mitjançant el reciclatge. L’aplicació web de Reciclos permetrà afegir els punts que els usuaris guanyin a partir del reciclatge d’envasos (anomenats Reciclos) a l’incentiu.

Notícia
Trenta-set entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) de tretze comunitats autònomes, han rebut avui el reconeixement per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró, en l'edició 2021 de Pajaritas Blaus de ASPAPEL. 
Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí