El Consell Comarcal del Berguedà apropa la gestió dels residus a la ciutadania

Font: Consell Comarcal del Berguedà
04/05/2016 - 13:38

El cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig es va celebrar la Fira de Maig a Berga i el Consell Comarcal del Berguedà va estar-hi present amb un estand monotemàtic sobre residus.

Va ser-hi amb l’exposició interactiva cedida per l’Agència de Residus de Catalunya “Dóna la volta. Del residu al recurs” que intentava mostrar al ciutadà la importància de reciclar cada fracció i quina gestió es fa d’aquests residus, per tal d’explicar què hi ha darrera del reciclatge del ciutadà.

Amb aquesta exposició, juntament amb la possibilitat que la població s’apuntés a visites guiades a la planta de triatge i l’abocador comarcal es vol apropar al ciutadà al procés del reciclatge i la gestió dels residus a la comarca. Una quarentena de particulars i 5 centres educatius de la comarca es van apuntar a les visites.

Tota aquesta sensibilització en matèria de reciclatge, bé donada per la voluntat tècnica i política del consell d’augmentar els nivells de reciclatge de la comarca del Berguedà disminuint així els residus que entren a l’abocador allargant la vida útil del mateix.

Fa uns mesos ja es va començar amb la reubicació dels contenidors als municipis de la comarca en illes per tal de facilitar el reciclatge.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Els calendaris 2020 del servei de recollida selectiva porta a porta al Berguedà ja són als domicilis dels 12 municipis on es realitza aquest tipus de recollida.

Article

Un any després de la implantació del nou sistema de recollida de residus, es triplica el reciclcatge. 

Notícia
Gironella celebra un any del porta a porta

Gironella celebra un any de la implantació del porta a porta amb un augment del 157% de reciclatge, passant d’un 32% a un 82% en 12 mesos. El nou sistema de recollida de residus, que es va implantar el 15 d’octubre de 2018, ha permès fer un salt qualitatiu importantíssim que ha permès alhora, i conjuntament amb la resta de municipis i el propi Consell Comarcal, contribuir a posicionar la comarca a la zona mitja de comarques més recicladores de Catalunya. 

Butlletí