El Consell Comarcal del Berguedà apropa la gestió dels residus a la ciutadania

Font: Consell Comarcal del Berguedà
04/05/2016 - 13:38

El cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig es va celebrar la Fira de Maig a Berga i el Consell Comarcal del Berguedà va estar-hi present amb un estand monotemàtic sobre residus.

Va ser-hi amb l’exposició interactiva cedida per l’Agència de Residus de Catalunya “Dóna la volta. Del residu al recurs” que intentava mostrar al ciutadà la importància de reciclar cada fracció i quina gestió es fa d’aquests residus, per tal d’explicar què hi ha darrera del reciclatge del ciutadà.

Amb aquesta exposició, juntament amb la possibilitat que la població s’apuntés a visites guiades a la planta de triatge i l’abocador comarcal es vol apropar al ciutadà al procés del reciclatge i la gestió dels residus a la comarca. Una quarentena de particulars i 5 centres educatius de la comarca es van apuntar a les visites.

Tota aquesta sensibilització en matèria de reciclatge, bé donada per la voluntat tècnica i política del consell d’augmentar els nivells de reciclatge de la comarca del Berguedà disminuint així els residus que entren a l’abocador allargant la vida útil del mateix.

Fa uns mesos ja es va començar amb la reubicació dels contenidors als municipis de la comarca en illes per tal de facilitar el reciclatge.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Notícia

Flix dobla l'índex de reciclatge de la brossa amb el servei de recollida selectiva porta a porta. El nou sistema incrementa la fracció orgànica, reduïx la resta i permet estalviar costos al consistori

Article
Foto: Regió 7. Àlex Guerrero

Foto: Regió 7. Àlex Guerrero

La fracció que més ha crescut és l’orgànica, que representa el 41,25% del total de deixalles recollides

Butlletí