El Consell Comarcal del Berguedà apropa la gestió dels residus a la ciutadania

Font: Consell Comarcal del Berguedà
04/05/2016 - 13:38

El cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig es va celebrar la Fira de Maig a Berga i el Consell Comarcal del Berguedà va estar-hi present amb un estand monotemàtic sobre residus.

Va ser-hi amb l’exposició interactiva cedida per l’Agència de Residus de Catalunya “Dóna la volta. Del residu al recurs” que intentava mostrar al ciutadà la importància de reciclar cada fracció i quina gestió es fa d’aquests residus, per tal d’explicar què hi ha darrera del reciclatge del ciutadà.

Amb aquesta exposició, juntament amb la possibilitat que la població s’apuntés a visites guiades a la planta de triatge i l’abocador comarcal es vol apropar al ciutadà al procés del reciclatge i la gestió dels residus a la comarca. Una quarentena de particulars i 5 centres educatius de la comarca es van apuntar a les visites.

Tota aquesta sensibilització en matèria de reciclatge, bé donada per la voluntat tècnica i política del consell d’augmentar els nivells de reciclatge de la comarca del Berguedà disminuint així els residus que entren a l’abocador allargant la vida útil del mateix.

Fa uns mesos ja es va començar amb la reubicació dels contenidors als municipis de la comarca en illes per tal de facilitar el reciclatge.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Foto: E.F. El Punt Avui

El Ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat el plec de prescripcions tècniques i administratives de la recollida selectiva de residus urbans. El nou contracte de recollida de residus aposta per un model amb una recollida selectiva porta a porta a tota la vila. 

Notícia
Canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri

La recollida selectiva de residus es duplica al barri de Sant Andreu de Palomar amb el porta a porta i passa del 37% al 76% després d’un mes en marxa. La comissió amb el veïnat i les entitats ha establert alguns canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri.

Notícia

Amb l’eslògan ‘Triar bé és futur. Comptem amb tu’ l’Ajuntament de Sant Esteve ha presentat el passat 5 de juny, coincidint amb el Dia mundial del Medi Ambient, una campanya per fomentar la recollida selectiva dels residus al municipi.

Butlletí