El Consell Comarcal del Berguedà apropa la gestió dels residus a la ciutadania

Font: Consell Comarcal del Berguedà
04/05/2016 - 13:38

El cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig es va celebrar la Fira de Maig a Berga i el Consell Comarcal del Berguedà va estar-hi present amb un estand monotemàtic sobre residus.

Va ser-hi amb l’exposició interactiva cedida per l’Agència de Residus de Catalunya “Dóna la volta. Del residu al recurs” que intentava mostrar al ciutadà la importància de reciclar cada fracció i quina gestió es fa d’aquests residus, per tal d’explicar què hi ha darrera del reciclatge del ciutadà.

Amb aquesta exposició, juntament amb la possibilitat que la població s’apuntés a visites guiades a la planta de triatge i l’abocador comarcal es vol apropar al ciutadà al procés del reciclatge i la gestió dels residus a la comarca. Una quarentena de particulars i 5 centres educatius de la comarca es van apuntar a les visites.

Tota aquesta sensibilització en matèria de reciclatge, bé donada per la voluntat tècnica i política del consell d’augmentar els nivells de reciclatge de la comarca del Berguedà disminuint així els residus que entren a l’abocador allargant la vida útil del mateix.

Fa uns mesos ja es va començar amb la reubicació dels contenidors als municipis de la comarca en illes per tal de facilitar el reciclatge.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa de manera progressiva des del divendres 1 d’octubre el nou servei de recollida de residus i neteja viària, amb l’objectiu de millorar les prestacions actuals amb un servei més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat.

Notícia

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes.

Notícia
FOTO: ALBA MARINÉFUENTE: AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA

FOTO: ALBA MARINÉFUENTE: AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA

L'èxit a Riudecanyes i Riudecols propicia la seva expansió amb la finalitat de millorar el reciclatge

Butlletí