El Bicing celebra el seu primer any en funcionament arribant als 130.000 usuaris

El servei compta ja amb 286 estacions en funcionament i amb més de 4.000 bicicletes
SOSTENIBLE
30/03/2008 - 00:00

El Bicing, el servei municipal de lloguer de bicicletes de l'Ajuntament de Barcelona, ha aconseguit en el seu primer any de funcionament prop de 130.000 usuaris, que des del març del 2007 han utilitzat aquest mitjà de transport en sis milions d'ocasions.
Aquestes són algunes de les dades més destacades del balanç del Bicing, presentades pel regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, qui ha explicat que actualment el servei compta ja amb 286 estacions en funcionament, repartides per tots els districtes de la ciutat -els últims Gràcia, Sant Andreu, Nou Barris i Horta-Guinardó- i amb més de 4.000 bicicletes.
Narváez ha qualificat d'"aclaparador" l'èxit d'aquest servei, i ha assegurat que "ningú s'hagués imaginat fa un any aquest resultat: 130.000 ciutadans abonats".
Com funciona el Bicing?
El sistema Bicing funciona a través d'una targeta d'abonament, nominal, unipersonal i intransferible. Aquesta targeta és l'element que reconeix a l'usuari en el sistema i que s'ha d'usar obligatòriament per disposar d'una bicicleta als punts de recollida i lliurament de bicis.
Els abonaments s'oferiran amb validesa anual, i donaran dret a utilitzar les bicicletes de Bicing durant 30 minuts sense cap més càrrec, totes les vegades necessàries, en un mateix dia, dins l'horari del servei, que coincideix amb l'horari d'obertura del Metro de diumenge a dijous (de 05:00 a 00:00 hores), i no tanca divendres i dissabtes (24 hores).
Per als usos que es perllonguin més de 30 minuts, es preveu carregar a l'usuari amb una tarifa de 0'30 euros per cada tram de 30 minuts, fins a un màxim de dues hores.
L'abonament al Bicing pot fer-se a través de la pàgina web www.bicing.com.

Relacionats

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el passat divendres, 5 de maig el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, així com sotmetre a exposició pública el document i l'estudi ambiental estratègic.

Butlletí