Dos plans d'ocupació impulsats per la Diputació de Tarragona milloren entorns naturals i urbans a les comarques del Baix Ebre i el Montsià

Font: Diputació de Tarragona

14/12/2020 - 13:27

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals del Baix Ebre i el Montsià, ha impulsat un any més els Plans d'Ocupació en aquestes comarques, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals i urbans, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Els Plans d'Ocupació del Baix Ebre i el Montsià s’emmarquen en els Plans d'Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació”. Enguany la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.

Pla d’Ocupació al Baix Ebre

Els integrants del Pla d'Ocupació del Baix Ebre, que està en marxa des del 27 de novembre, estan treballant per millorar espais en diferents punts de la comarca. Principalment, s'està efectuant la neteja i el desbrossament de camins, el manteniment de la senyalització i la reparació del ferm en diversos punts de la Via Verda i del Camí Natural de l'Ebre, atractius turístics destacats de la zona, amb l'objectiu de millorar la seguretat de visitants i usuaris. L’Aldea, Aldover, Benifallet, Camarles, Deltebre, Roquetes, Tortosa i Xerta són els municipis d'actuació.

Pla d’Ocupació al Montsià

Els integrants del Pla d’Ocupació del Montsià, que està en marxa des del 30 de novembre, estan treballant en la millora i el manteniment d’espais públics en zones urbanes mitjançant treballs de paleta, de pintura i de jardineria. També s’està duent a terme la recuperació i preservació de zones d’interès turístic i natural a través d’accions com la neteja i desbrossada de camins rurals, lleres de rius i zones verdes en espais urbans. Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, la Sénia i Ulldecona són els municipis d’actuació.

Sis mesos de feina amb orientació laboral en acabar

En cadascun dels plans un grup de 5 persones (4 peons i un cap d'equip), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, prop de 80 persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació al Baix Ebre i al Montsià, una quarantena de persones en cada comarca.


 

Relacionats

Article
Girona rebrà més de 3 milions d’euros per incorporar la natura a la trama urbana

El projecte GiroNat, coordinat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Universitat de Girona i entitats ambientalistes, ha resultat vencedor en una convocatòria dels fons Next Generation amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més verda, resilient i saludable

Article

El 24 de juliol de 1972 una resolució del Ministeri de l’Habitatge aprovava el Pla especial de protecció del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 2.655 hectàrees protegides, i esdevenia així el primer parc natural espanyol protegit mitjançant la legislació urbanística vigent, el primer dels espais naturals de la província de Barcelona protegit per un pla especial i l’únic promogut i gestionat fins aleshores  per un organisme de l’Administració local. Va ser la primera protecció després de la creació dels primers parcs nacionals el 1918. El gruix de la celebració d’aquesta efemèride es farà el 23 i 24 de novembre en la X Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac que tindrà lloc a Sant Vicenç de Castellet.

Notícia

La quarta edició de la cursa de plogging, que va comptar amb cent vuitanta corredors i corredores repartides en vint-i-tres equips, recapta 15.550 euros per a disset entitats ambientals de Catalunya.

Butlletí