Dos plans d'ocupació impulsats per la Diputació de Tarragona milloren entorns naturals i urbans a les comarques del Baix Ebre i el Montsià

Font: Diputació de Tarragona

14/12/2020 - 13:27

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals del Baix Ebre i el Montsià, ha impulsat un any més els Plans d'Ocupació en aquestes comarques, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals i urbans, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Els Plans d'Ocupació del Baix Ebre i el Montsià s’emmarquen en els Plans d'Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació”. Enguany la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.

Pla d’Ocupació al Baix Ebre

Els integrants del Pla d'Ocupació del Baix Ebre, que està en marxa des del 27 de novembre, estan treballant per millorar espais en diferents punts de la comarca. Principalment, s'està efectuant la neteja i el desbrossament de camins, el manteniment de la senyalització i la reparació del ferm en diversos punts de la Via Verda i del Camí Natural de l'Ebre, atractius turístics destacats de la zona, amb l'objectiu de millorar la seguretat de visitants i usuaris. L’Aldea, Aldover, Benifallet, Camarles, Deltebre, Roquetes, Tortosa i Xerta són els municipis d'actuació.

Pla d’Ocupació al Montsià

Els integrants del Pla d’Ocupació del Montsià, que està en marxa des del 30 de novembre, estan treballant en la millora i el manteniment d’espais públics en zones urbanes mitjançant treballs de paleta, de pintura i de jardineria. També s’està duent a terme la recuperació i preservació de zones d’interès turístic i natural a través d’accions com la neteja i desbrossada de camins rurals, lleres de rius i zones verdes en espais urbans. Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, la Sénia i Ulldecona són els municipis d’actuació.

Sis mesos de feina amb orientació laboral en acabar

En cadascun dels plans un grup de 5 persones (4 peons i un cap d'equip), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, prop de 80 persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació al Baix Ebre i al Montsià, una quarantena de persones en cada comarca.


 

Relacionats

Article

Les actuacions, què formen part del pla d’inversions PSG (Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans) i compten amb finançament FEDER, serviran per millorar la qualitat ambiental i paisatgística de l’espai fluvial i en potenciaran l’ús social i l’accés mitjançant la mobilitat sostenible.

Notícia
Barcelona podria evitar fins a 924 morts a l’any si complís aquestes recomanacions de l’OMS

L'OMS recomana l'accés universal als espais verds i estableix la meta que hi hagi un espai verd d’almenys mitja hectàrea a una distància de no més de 300 metres en línia recta des de cada domicili.

Article

Les Muntanyes del Baix és un projecte en el qual 16 municipis del Baix Llobregat i el Consell Comarcal es coordinen i comparteixen estratègia i accions per la gestió de l’espai agroforestal d’aquest territori.

Butlletí