Desenes de voluntaris renten la cara a la llera del riu Cardener a Manresa

Ajuntament de Manresa i Regió 7

10/10/2016 - 11:59

L'acció, que va reunir prop d'un centenar de persones, es va celebrart dins el marc del projecte d'apadrinament que la Fundació Rosa Oriol ha fet d'un tram del Parc del Cardener de Manresa. 

El 17 de setembre es va dur a terme la primera acció de neteja i adequació de la llera del riu Cardener al seu pas per Manresa.

L'acció ha comptat amb la presència de Sor Lucía Caram, per part de l'entitat organitzadora, qui no ha dubtat a baixar a la llera i participar a la recollida de brossa i a la retirada de canyes que s'ha fet en aquest punt. L'espai que s'ha desbrossat és el que queda comprès entre la Carpa del Riu i el pont del Congost. A l'acte també hi han assistit els regidors Marc Aloy, Àngels Santaolària i Pol Huguet, en representació de l'equip de govern municipal.

En el projecte s’hi ha implicat empreses i institucions de rellevància, provinents de diversos àmbits, com ara AKI, AUSA, la Carpa del Riu, Coca-Cola, Enderrocs Jesús Cardona, Forn Jorba, Joviat, Larix, Mémora, Petro Pintó, Remi, Santasusana i la constructora Vilà Vila. L’Ajuntament de Manresa i la Fundació Rosa Oriol, juntament amb l'Obra Social "la Caixa", són les impulsores del projecte, i a nivell institucional també hi col·laboren el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i l’Agència Catalana de l’Aigua. Gràcies a la seva col·laboració, els treballs de neteja es podran fer amb els millors mitjans i amb més gran celeritat.

L’objectiu del projecte és recuperar el voral que hi ha sota el Parc Josep Vidal i Plaça del Mil·lenari de Manresa, actualment ple de canyes. D’aquesta manera, la ciutat guanyarà una altra zona verda al costat del riu per a l’ús dels ciutadans. Igualment, el projecte té per objectiu que usuaris i voluntaris de la Fundació Rosa Oriol, conjuntament amb persones a títol individual, comparteixin un espai de treball i voluntariat que els permeti desenvolupar una acció útil per al conjunt de la ciutat.

Les actuacions d’aquest projecte, quatre o cinc al llarg de l’any i que es faran en el marc de la zona situada entre el pont de Sant Francesc i el pont del Congost, seran diverses en funció de les necessitats de cada tram del riu, com ara neteja, desbrossament, recuperació del bosc de ribera, entre d’altres. Totes les actuacions tindran el guiatge i l'acompanyament dels serveis tècnics municipals i de la brigada de Parcs i Jardins de l’ajuntament.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Desenes d'alumnes, famílies i mestres de tres escoles de Manresa participen als "Camins escolars" per fomentar millors hàbits d'accés als centres. En l’edició d’enguany s’ha celebrat a les escoles Serra i Hunter, Ítaca i l’Espill. Com a estratègia educativa que fomenta l’educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat, aquesta activitat s’emmarca dins els objectius i les línies d’educació del Pla Educatiu d’Entorn i el programa Educació 360. 

Acte
19/10/2019
Recinte Firal, Manresa
Notícia
Fòrum d'Escoles Verdes del Camp de Tarragona

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Preten ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

Butlletí