'Creixem entre plantes': Un projecte compartit entre infants i jovent del municipi

28/11/2016 - 11:28

Aquest projecte es realitza a Barberà del Vallès i es fa emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS), a través del qual els infants de les llars, juntament amb l’alumnat de Barberà Promoció i de l’institut, milloren els seus aprenentatges referents a coneixements, capacitats, destreses, actituds i valors morals, i ho fan alhora que actuen com a membres de la comunitat compromesos amb l’entorn.

S'ha iniciat el projecte 'Creixem entre plantes', on participa l’alumnat del PFI – Programes de Formació i Inserció en l’especialitat 'Auxiliar de vivers i jardins' de la Fundació Barberà Promoció, els infants de les Llars d’Infants La Baldufa i La Blava i l’alumnat de 1r d’ESO de l'Institut Bitàcola de Barberà del Vallès.

Així doncs, s’estableix una relació tridireccional de manera que l’alumnat de PFI ajuda i ensenya als infants de les llars d’infants de La Baldufa i La Blava com creixen les plantes, com es cuiden i quines característiques peculiars tenen, fent servir els espais verds dels que disposen. Alhora els més petits ajuden i serveixen de motivació per aprendre al jovent. Paral·lelament, l’alumnat de l’Institut Bitàcola es veu inclòs en aquest projecte amb la finalitat d’observar, participar i recollir les accions que es desenvolupen al projecte amb l’objectiu d’informar a la ciutadania del municipi mitjançant notícies i la preparació d’una exposició divulgativa a la finalització del projecte. El projecte finalitzarà al juny del 2017.

La formació PFI està autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i es realitza en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Relacionats

Article
Amb l’objectiu d'oferir més informació a la comunitat educativa, Escoles per la Sostenibilitat i Escoles Coeducatives han elaborat un material que recull activitats i recursos creats per entitats expertes per fer a l’escola i a les llars, contes i llibres, i referents ecofeministes: “Ecofeminisme, posar la vida al centre de l’escola”
Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Butlletí