Inici de les visites escolars al Jardí Municipal Agroecològic de Barberà del Vallès

06/06/2023 - 17:35

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

L'alumnat va ser rebut per l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo, i el tinent d'Alcaldia d’Educació, Daniel González Cabrera, que els hi van donar la benvinguda a aquesta experiència pilot. Després d’una breu presentació i agafar forces amb l’esmorzar, es van iniciar les diferents activitats que es van anar alternant en dos grups.

Primerament, una visita guiada pels diferents parterres de plantes aromàtiques i medicinals. Una ruta connectant amb la natura tocant i olorant les diferents espècies, amb l’explicació didàctica de les propietats de cada planta. I una mostra del jardí de papallones, endinsant-se en el món d’aquests lepidòpters i les seves flors preferides.

Seguidament, es van realitzar dos tallers, un de creació del seu propi oli de calèndula amb pessic de camamilla i un altre, de plantació de llavor i esqueix amb petits testos biodegradables que es van emportar a casa per continuar cuidant-los.

Després de gaudir de temps lliure per jugar a l’espai d’esbarjo habilitat i un bon àpat, es va fer l'última experiència passant pel camí terapèutic on, sense sabates, van poder experimentar les diferents textures i la connexió amb la natura.

Les valoracions del professorat i de l’alumnat han estat molt positives i tothom hi vol tornar. El pròxim centre escolar que podrà gaudir de l’experiència serà l’institut Bitàcola amb l’alumnat de 1r i 2n d’ESO en el mes de juny, i es programaran més visites amb la resta de centres educatius interessats durant el pròxim curs escolar 2023-2024.

La creació d’aquest espai, que neix de la mà del projecte ZERO CO₂ a Barberà del Vallès, compta amb el finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Concretament, aquesta visita de l’escola Del Bosc, s’emmarca dins del projecte “Treballem per un Casc Antic proper i sostenible” del Programa Integral de barris per a la millora de rendes, on es contemplen actuacions de dinamització social envers el Jardí municipal agroecològic de Barberà del Vallès.
 


 

Municipis: 
Vallès OccidentalBarberà del Vallès

Relacionats

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

L’ens ha celebrat la reunió del seu patronat, que ha aprovat el pla de treball per 2024 i el pressupost, que serà de 428.100 euros

Article

Terrassa se suma a la crida d'Eurocities per treballar per una cultura més sostenible i més inclusiva

Butlletí