Com seran les restriccions de trànsit a Barcelona a finals del 2017

12/06/2017 - 22:14

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat a la Taula contra la Contaminació de l'Aire el balanç de les mesures que s'han aplicat per lluitar contra la contaminació atmosfèrica.

També ha anunciat la proposta de restriccions a l'ús de vehicles en cas d'episodis de contaminació a la ciutat a partir de l'1 de desembre de 2017.

Es preveuen restriccions de vehicles a partir de l’1 de desembre de 2017 per reduir els nivells de contaminació i situar-los per sota de la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

A partir de l’1 de desembre de 2017, quan es declari un episodi, es preveu restringir la circulació dels vehicles més contaminants. Així, el parc mòbil circulant que no tingui l’etiqueta de la Direcció General de Trànsit tindrà prohibida la circulació entre les 7.00 i les 20.00 hores en tot l’àmbit de Barcelona, amb l’excepció de la Zona Franca, Vallvidrera i les Planes.

Els vehicles de persones amb mobilitat reduïda i dels serveis d’emergències, mèdics i funeraris estaran exempts d’aquestes restriccions, mentre que les motos, els camions, els autobusos i les furgonetes amb certificats d’emissió de COEuro 1, Euro 2 o Euro 3 tindran un període de carència en la fase inicial d’aplicació.

Per facilitar l’aplicació de la mesura, a partir del mes de juliol s’habilitarà un sistema automàtic d’avisos que alertarà sobre la posada en marxa i la desactivació dels episodis de contaminació i que es podrà descarregar des del web de Qualitat de l’Aire. Aquest web ja disposa d’una aplicació per facilitar informació sobre l’etiqueta corresponent a cada vehicle segons la matrícula que tingui.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que aquestes mesures “són un pas endavant per preparar la ciutat i garantir el dret a la salut de totes les persones”, previ a les mesures estructurals que s’implantaran en el futur.

Paral·lelament, s’està treballant en altres mesures com, per exemple, la restricció a la zona de baixes emissions (àmbit entre rondes) de manera permanent i progressiva als vehicles més contaminants a partir de l’any 2020, o mecanismes per dificultar l’aparcament d’aquests vehicles.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Foto: Xavi Calvo

Foto: Xavi Calvo

Les setmanes passen, el desconfinament avança i la situació meteorològica tampoc no ajuda. Aquest dimarts vam tenir el dia amb més contaminació per NO2  des del decret de l’estat d’alarma, fa ja més de dos mesos.

Article

Una enquesta de la Comissió Europea realitzada a més de 80 centres urbans també assenyala que només un 20 % dels barcelonins creu que la qualitat de vida ha augmentat

Notícia

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

Butlletí