Cerdanyola restaurarà l'entorn de les fonts de Can Catà (Collserola) per garantir el seu manteniment

Les obres d'arranjament tindran un cost de 32 mil euros, i es preveu que estiguin enllestides en un mes
Font: Aj. Cerdanyola
15/10/2009

L'ajuntament de Cerdanyola farà una actuació de rehabilitació a l'entorn de les fonts nova i vella de Can Catà, que començarà la setmana vinent i que consistirà en la restauració dels elements de les fonts i en la neteja de la zona. L'actuació tindrà un cost de 32 mil euros, el 70% dels quals subvencionats pel departament de Medi Ambient de la Generalitat. Està previst que els treballs s'acabin en un mes.

La restauració s'emmarca en el conveni signat fa 3 anys amb els propietaris de Can Catà i que permet a les finques que es troben dins la Xarxa de Custòdia del Territori obtenir ajudes públiques per tal de millorar-les.  

El regidor de Medi Ambient, Rafael Bellido, comenta que serà una intervenció "molt integrada a l'ambient i no es veuran canvis substancials perquè el que es vol aconseguir és preservar al màxim l'entorn i corregir algunes deficiències pel pas del temps". Bellido qualifica "d'excepció" el fet que la finca de Can Catà estigui dins de la Xarxa de Custòdia, ja que, aquestes solen ser finques forestals de l'interior de Catalunya i la de Can Catà es troba al cor de l'àrea metropolitana i demostra que "la xarxa és una eina eficaç".   

Albert Sorolla, biòleg de l'empresa Naturalea, que ha elaborat el projecte, explica que es tracta de fer una intervenció en una zona que ha estat "molt ben mantinguda" i que l'objectiu és "fer una posada al dia de les dues fonts de Can Catà utilitzant tècniques que s'adaptin a l'entorn i reduint la necessitat de manteniment en el futur". Sorolla indica que els treballs consistiran en treure de la zona els elements que no són propis de l'ambient, com ara uns bancs de pedra del Bosc Gran. També es farà un tractament als arbres per evitar que l'arbrat pugui malmetre les estructures existents a la zona i es reestructurarà el canal i la bassa.  

El propietari de Can Catà, Leopoldo Gil Nebot, es mostra satisfet pel conveni signat fa 3 anys i valora molt positivament l'obertura de la finca a la ciutadania els primers i tercers diumenges de mes, en el marc del conveni. Amb aquestes obres espera "deixar molt endreçada la zona pel futur".  

Per la seva banda, el tècnic del Servei de Medi Ambient Natural del Consorci del Parc de Collserola, Oriol Soler valora positivament "una actuació que permet preservar el medi natural".

AdjuntMida
Image icon Vista de les fonts de Can Catà24.05 KB

Relacionats

Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Notícia

L’interès dels municipis per la proposta actual d’ampliació es va materialitzar la tardor de l’any passat, amb les primeres reunions entre els cinc ajuntaments del sud del Parc: Castellar del Vallès, Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Butlletí