Castellar del Vallès dona continuïtat a la recollida de residus porta a porta als establiments comercials de L’Illa del Centre

22/06/2018 - 09:02

El passat mes de maig va finalitzar la prova pilot de sis mesos impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

L’Ajuntament de Castellar del Vallès donarà continuïtat al servei de recollida de residus porta a porta als establiments comercials i de restauració de la vila després que el passat mes de maig finalitzés una prova pilot del servei de sis mesos impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Un total de 80 establiments han participat activament des del passat mes de novembre d’aquest sistema de recollida amb identificador d’usuaris. Es tracta bàsicament de grans generadors de residus, com ara bars i restaurants, fruiteries, peixateries, forns i pastisseries, tots ells ubicats a l’àrea coneguda com L’Illa del Centre.

Segons el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Aleix Canalís, “cal agrair la implicació de la major part dels establiments en la recollida porta a porta, fet que ha permès incrementar la recollida selectiva dels residus municipals”.

D’acord amb les dades que ha facilitat el Consorci sobre la qualitat de la separació aquest primer mig any de funcionament del servei, un 55% dels establiments a Castellar han obtingut una valoració molt bona, és a dir, que la freqüència de participació és adequada al volum de negoci i el percentatge d’impropis és pràcticament inexistent o inferior al 10%. D’altra banda, un 22% dels establiments que participen en el sistema han assolit una valoració bona, amb una freqüència de participació propera al seu volum de negoci i un percentatge d’impropis entre el 10 i el 20%. Un 12% separa de manera regular, és a dir, amb una participació insuficient pel volum de negoci o un percentatge de residus impropis d’entre el 20 i el 30%. Finalment, un altre 12% pràcticament no separa o el percentatge d’impropis supera el 30%.

En general, la tendència en la participació de la recollida porta a porta a Castellar és positiva en un 88% dels establiments i negativa en tan sols un 12%.

Dels 80 establiments que han rebut contenidors amb xip identificador d’usuari,  55 realitzen la recollida d’orgànica, paper i cartró i envasos, mentre que 25  (que no són d’alimentació) fan les aportacions de paper cartró i envasos. Cal remarcar que 12 dels establiments són els del Mercat Municipal, que es van incorporar al sistema porta a porta el passat mes d’abril.

Passats aquests primers sis mesos, l’Ajuntament ha assumit el servei, que serà prestat a través de l’empresa concessionària de neteja viària i recollida d’escombraries.

Segons explica Canalís, “la intenció és superar l’estancament del reciclatge que s’ha detectat i poder assolir els objectius previstos per l’Agència de Residus de Catalunya i la Unió Europea al 2020, que entre d’altres es proposen arribar al 50% de recollida selectiva i de la fracció orgànica pel que fa als grans generadors”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un total de 82 establiments comercials i de restauració situats a L’Illa del Centre de Castellar del Vallès participen en l’actualitat del servei de recollida de residus porta a porta amb identificador d’usuari que es va iniciar el mes de novembre de l’any 2017. Després d’un any de la implantació d’aquest sistema, les dades de recollida selectiva al conjunt del municipi s’han incrementat significativament, entre un 12 i un 19%, en funció del tipus de residu.

Notícia
S'ofereix voluntàriament amb un 10% de descompte en la taxa d’escombraries

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha presentat, amb un punt informatiu al Mercat Setmanal, la nova campanya de reciclatge “Jo reciclo, jo estalvio”. L’objectiu de la campanya de sensibilització, que coincideix amb la celebració del 10è aniversari del servei de recollida d’escombraries porta a porta.

Notícia

Al marró, només l’orgànica. Aquest és el lema de la nova campanya que impulsa l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de perfeccionar la recollida de la fracció orgànica. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar la ciutadania que cal reduir la presència de residus impropis ─tots aquells que es llencen a un contenidor que no correspon─ al contenidor marró. I és que aquesta barreja provoca uns costos ambientals i econòmics que afecten a tothom.

Butlletí