Castellar del Vallès dona continuïtat a la recollida de residus porta a porta als establiments comercials de L’Illa del Centre

22/06/2018 - 09:02

El passat mes de maig va finalitzar la prova pilot de sis mesos impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

L’Ajuntament de Castellar del Vallès donarà continuïtat al servei de recollida de residus porta a porta als establiments comercials i de restauració de la vila després que el passat mes de maig finalitzés una prova pilot del servei de sis mesos impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Un total de 80 establiments han participat activament des del passat mes de novembre d’aquest sistema de recollida amb identificador d’usuaris. Es tracta bàsicament de grans generadors de residus, com ara bars i restaurants, fruiteries, peixateries, forns i pastisseries, tots ells ubicats a l’àrea coneguda com L’Illa del Centre.

Segons el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Aleix Canalís, “cal agrair la implicació de la major part dels establiments en la recollida porta a porta, fet que ha permès incrementar la recollida selectiva dels residus municipals”.

D’acord amb les dades que ha facilitat el Consorci sobre la qualitat de la separació aquest primer mig any de funcionament del servei, un 55% dels establiments a Castellar han obtingut una valoració molt bona, és a dir, que la freqüència de participació és adequada al volum de negoci i el percentatge d’impropis és pràcticament inexistent o inferior al 10%. D’altra banda, un 22% dels establiments que participen en el sistema han assolit una valoració bona, amb una freqüència de participació propera al seu volum de negoci i un percentatge d’impropis entre el 10 i el 20%. Un 12% separa de manera regular, és a dir, amb una participació insuficient pel volum de negoci o un percentatge de residus impropis d’entre el 20 i el 30%. Finalment, un altre 12% pràcticament no separa o el percentatge d’impropis supera el 30%.

En general, la tendència en la participació de la recollida porta a porta a Castellar és positiva en un 88% dels establiments i negativa en tan sols un 12%.

Dels 80 establiments que han rebut contenidors amb xip identificador d’usuari,  55 realitzen la recollida d’orgànica, paper i cartró i envasos, mentre que 25  (que no són d’alimentació) fan les aportacions de paper cartró i envasos. Cal remarcar que 12 dels establiments són els del Mercat Municipal, que es van incorporar al sistema porta a porta el passat mes d’abril.

Passats aquests primers sis mesos, l’Ajuntament ha assumit el servei, que serà prestat a través de l’empresa concessionària de neteja viària i recollida d’escombraries.

Segons explica Canalís, “la intenció és superar l’estancament del reciclatge que s’ha detectat i poder assolir els objectius previstos per l’Agència de Residus de Catalunya i la Unió Europea al 2020, que entre d’altres es proposen arribar al 50% de recollida selectiva i de la fracció orgànica pel que fa als grans generadors”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Notícia

Es tracta del primer pas per a la implantació d’un nou model que inclourà també la recollida de les deixalles domèstiques a través de contenidors intel·ligents. El canvi s’emmarca en la lluita contra el canvi climàtic, en la promoció de l’economia circular i en el compliment de la normativa europea. La campanya que acompanyarà el desplegament té l’objectiu de positivitzar el fet de reciclar, fent que la ciutadania se senti partícip del canvi per ajudar a fer de Manresa una ciutat pionera en l’acció contra l’emergència climàtica

Notícia

Durant aquest període inicial de dos mesos, el municipi ha aconseguit una taxa de recollida selectiva del 61,60%, una xifra notablement superior al 42,93% registrat durant tot l’any 2023.

Butlletí