Campanya a Vilafranca per reduir les bosses de plàstic i envasos als mercats

Es fomenta que, en anar a comprar, es porti de casa allò que es necessita
Font: Aj. Vilafranca
19/12/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca ha realitzat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, un seguit d'accions als mercats no sedentaris per tal de fomentar una compra sostenible. L'objectiu és disminuir el nombre de bosses de plàstic i de qualsevol tipus d'envàs que pugui generar l'acte de compra. Així, mitjançant un grup d'animació, s'ha fomentat que, en anar a comprar al mercat, es porti de casa allò que es necessita (bosses, carretó, cistell, ouera, carmanyola, etc.) en lloc de demanar envasos cada setmana a les parades. 

El grup d'animació ha repartit gairebé 500 bosses de roba a aquelles persones que anaven a comprar sense demanar bosses de plàstic, ni envasos. A les persones que duien bossa de plàstic, se'ls informava que, si la setmana següent no en portaven, se'ls donaria la bossa de roba, consell que han seguit molts/es compradors/es.

Paral·lelament, les parades d'alimentació del mercat dels dissabtes han repartit bosses compostables. El mercat diari de la verdura seguirà repartint bosses compostables fins al 2010. L'objectiu és millorar la recollida de la fracció orgànica tot dipositant-la en una bossa compostable i no en una bossa de plàstic, reforçant així el missatge d'evitar les bosses de plàstic. 

Aquestes accions han estat molt ben rebudes per la clientela dels mercats i donen continuïtat a les campanyes que s'han anat realitzant els darrers anys. 

Relacionats

Notícia

Els punts substituïts eren de vapor de sodi i ara han passat a ser LED, amb el consegüent estalvi energètic i alta durabilitat. Això suposarà un 65% d'estalvi en el consum, uns 40.000 euros anuals i evitar enviar unes 68 tones de CO2 a l'atmosfera.

Acte
17/05/2019
Pavelló Firal. Av. Catalunya, 20.Vilafranca del Penedès
Notícia

La majoria de ponències del congrés se centren en la fitopatologia sostenible i en aspectes innovadors com la substitució del diòxid de sofre per olis essencials encapsulats o l’estimulació de la vinya amb llevats inactius per incrementar, per exemple, els tanins.

Butlletí