Campanya a Vilafranca per reduir les bosses de plàstic i envasos als mercats

Es fomenta que, en anar a comprar, es porti de casa allò que es necessita
Font: Aj. Vilafranca
19/12/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca ha realitzat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, un seguit d'accions als mercats no sedentaris per tal de fomentar una compra sostenible. L'objectiu és disminuir el nombre de bosses de plàstic i de qualsevol tipus d'envàs que pugui generar l'acte de compra. Així, mitjançant un grup d'animació, s'ha fomentat que, en anar a comprar al mercat, es porti de casa allò que es necessita (bosses, carretó, cistell, ouera, carmanyola, etc.) en lloc de demanar envasos cada setmana a les parades. 

El grup d'animació ha repartit gairebé 500 bosses de roba a aquelles persones que anaven a comprar sense demanar bosses de plàstic, ni envasos. A les persones que duien bossa de plàstic, se'ls informava que, si la setmana següent no en portaven, se'ls donaria la bossa de roba, consell que han seguit molts/es compradors/es.

Paral·lelament, les parades d'alimentació del mercat dels dissabtes han repartit bosses compostables. El mercat diari de la verdura seguirà repartint bosses compostables fins al 2010. L'objectiu és millorar la recollida de la fracció orgànica tot dipositant-la en una bossa compostable i no en una bossa de plàstic, reforçant així el missatge d'evitar les bosses de plàstic. 

Aquestes accions han estat molt ben rebudes per la clientela dels mercats i donen continuïtat a les campanyes que s'han anat realitzant els darrers anys. 

Relacionats

Notícia

El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

Acte
24/11/2021 - 09:00
Centre Àgora, Vilafranca del Penedès
Notícia

 

La recollida de residus porta a porta a Sant Andreu no s’ampliarà en aquest mandat. El govern d’Ada Colau ha ajornat definitivament la segona fase per a després de les eleccions municipals del 2023. Al gener, ja es va posposar “sine die” després de reformular el porta a porta, però ara, ja s’ha confirmat que no es farà abans de les eleccions. El regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que els esforços estan centrats a desplegar el nou contracte de neteja.

Butlletí