Campanya a Vilafranca per reduir les bosses de plàstic i envasos als mercats

Es fomenta que, en anar a comprar, es porti de casa allò que es necessita
Font: Aj. Vilafranca
19/12/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca ha realitzat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, un seguit d'accions als mercats no sedentaris per tal de fomentar una compra sostenible. L'objectiu és disminuir el nombre de bosses de plàstic i de qualsevol tipus d'envàs que pugui generar l'acte de compra. Així, mitjançant un grup d'animació, s'ha fomentat que, en anar a comprar al mercat, es porti de casa allò que es necessita (bosses, carretó, cistell, ouera, carmanyola, etc.) en lloc de demanar envasos cada setmana a les parades. 

El grup d'animació ha repartit gairebé 500 bosses de roba a aquelles persones que anaven a comprar sense demanar bosses de plàstic, ni envasos. A les persones que duien bossa de plàstic, se'ls informava que, si la setmana següent no en portaven, se'ls donaria la bossa de roba, consell que han seguit molts/es compradors/es.

Paral·lelament, les parades d'alimentació del mercat dels dissabtes han repartit bosses compostables. El mercat diari de la verdura seguirà repartint bosses compostables fins al 2010. L'objectiu és millorar la recollida de la fracció orgànica tot dipositant-la en una bossa compostable i no en una bossa de plàstic, reforçant així el missatge d'evitar les bosses de plàstic. 

Aquestes accions han estat molt ben rebudes per la clientela dels mercats i donen continuïtat a les campanyes que s'han anat realitzant els darrers anys. 

Relacionats

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès sumen forces per desenvolupar un nou model energètic al territori

Notícia

L’objectiu és millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat i reduir l’impacte ambiental minvant les emissions de CO2. El canvi a tecnologia LED també permet tenir les instal·lacions d'enllumenat monitoritzades, de manera que es pot respondre més eficaçment en cas d'avaries o incidències i a l'hora de millorar el manteniment.

Notícia

L'Ajuntament de Vilafranca ha recollit el premi Rezero2019 en la categoria d'administració per haver tirat endavant la campanya Adeu plàstics. Aquest premi el lliura la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable -Rezero- i l'any passat va anar a parar a l'Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d'un sol ús a les guinguetes de la platja. 

Butlletí