Barcelona preveu tenir 200 punts de recàrrega de vehicles elèctrics a finals d'any

Font: Ajuntament de Barcelona
04/10/2010 - 00:00

Com a ciutat pionera a Espanya en el desplegament del vehicle elèctric, Barcelona preveu tenir, a finals d'aquest 2010, prop de 200 punts de recàrrega d'aquests vehicles a la ciutat. Actualment, la capital catalana disposa de 65 punts, 34 en aparcaments subterranis i 31 en punts de superfície.

A finals d'aquest 2010 Barcelona preveu disposar de prop de 200 punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat i 400 el segon semestre de l'any 2011.

Actualment, la ciutat disposa de 65 punts de la xarxa de recàrrega d'aquests vehicles repartits per tota la ciutat, 31 en superfície i 34 més de subterranis, principalment als aparcaments de BSM i SABA.

Aquests últims són els més adients per a la recàrrega de llarga durada dels vehicles elèctrics, ja que necessiten prop de cinc hores per completar la càrrega. Els punts en superfície es reserven per a usos de curta durada o situacions d'urgències.

Punt Live
El mes de juliol passat es va posar en marxa la plataforma Live Barcelona, una iniciativa per impulsar i donar suport a la implantació del vehicle elèctric a la ciutat i a tota l'àrea metropolitana.

Entre les mesures impulsades, es va crear el punt d'atenció ciutadana, on els usuaris d'aquests vehicles poden fer diversos tràmits i consultes, i el web Live, on es recull tota la informació sobre la mobilitat elèctrica a la ciutat.

Un total de 2.000 vehicles elèctrics el 2012
L'augment dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics respon a la previsió d'un increment notable de la flota d'aquests vehicles a la ciutat, que es preveu que arribi als 2.000 l'any 2012.

Relacionats

Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí