Barcelona presenta la primera moto urbana elèctrica dissenyada a la ciutat

Font: Ajuntament de Barcelona

13/04/2011
En el marc del congrés EV Battery Forum, aquest dimecres s'ha presentat la primera moto elèctrica dissenyada a Barcelona, un primer prototip que es podria comercialitzar a partir del 2012 i que ha comptat amb la col·laboració de l'Istituto Europeo di Design. L'alcalde ha aprofitat la presentació per demanar que aquest model elèctric porti el nom de Barcelona.
Barcelona ha conegut, aquest dimecres, la primera moto elèctrica i urbana dissenyada a la ciutat. Es tracta d'un primer prototip de l'empresa Volta que es podria comercialitzar a partir del 2012, i que ha comptat amb la col·laboració de l'Instituto Europeo di Design de Barcelona.

En concret, aquest model tindrà una autonomia de 70 quilòmetres, 15 cavalls i una velocitat màxima de 110 quilòmetres per hora, suficients per conduir per la ciutat.

Durant la presentació, l'alcalde Jordi Hereu ha defensat la importància d'iniciatives emprenedores com aquesta per tirar endavant velles indústries catalanes com la del motor, i ha remarcat el posicionament de Barcelona com a ciutat capdavantera pel que fa a les energies renovables.

"Serà a través de la innovació que impulsarem la indústria", ha assenyalat l'alcalde, al mateix temps que ha ofert Barcelona com a "una ciutat laboratori" perquè les empreses provin nous productes.

Moto Barcelona
Durant l'acte, Hereu s'ha dirigit al creador del prototip, l'enginyer Marc Barceló, per demanar-li que el nou model de moto elèctrica porti el nom de la capital catalana.

"M'atreveixo a demanar-te que la moto es digui Barcelona", ha reconegut l'alcalde, "i espero que aquest model passi de prototip a una moto en circulació en poc temps".

Motos com aquesta es podran carregar en qualsevol dels punts de recàrrega repartits per tota la ciutat, on amb una targeta personal, el conductor i el vehicle es podran identificar, escollir endoll, carregar durant un parell d'hores i marxar.

 

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Barcelona46.84 KB

Relacionats

Butlletí