Barcelona defineix reptes i projectes per avançar cap a la ‘ciutat dònut’

24/11/2022 - 09:30

Barcelona organitza aquest novembre nous tallers en el marc del ‘City Donut’, en els quals empreses i entitats reflexionaran sobre el model econòmic, intentaran definir els reptes de ciutat i plantejaran projectes per a donar-hi resposta. Ho faran en dos workshops diferents, els dies 8 i 29 de novembre, que reprenen el cicle encetat el passat juny.​

Una economia més sostenible

L’economia del Dònut és un terme encunyat per l’economista britànica Kate Raworth i que proposa un nou model econòmic de base humanista, que deixi de cercar riquesa a costa dels límits ambientals i socials.

El ‘dònut’ el delimiten dos anells concèntrics: un d’exterior, que delimita el sostre ecològic, i un d’interior, que delimita les necessitats essencials per a la vida que cal garantir. El dònut és l’espai en el qual ha d’operar l’economia perquè els territoris esdevinguin pròspers.

De la teoria a la pràctica

Per començar a aplicar aquest model a la ciutat, Barcelona ha organitzat dos tallers seqüencials, en els quals es convoquen entitats, empreses i organitzacions de la xarxa Barcelona + Sostenible, així com Escoles del Consell Ciutadà i tècnics d’aules ambientals.

D’aquesta manera es continua el cicle ‘Transicions: Debats per a una nova economia’, encetat el passat juny i que va comptar amb xerrades per part d’experts com Josep Maria Antó, Giorgos Kalis o la mateixa Kate Raworth, així com amb els posteriors debats.

L’objectiu de les noves trobades d’aquest novembre és generar un espai de treball per reflexionar sobre les palanques de canvi de model econòmic –i de transició cap al dònut– i definir quins seran els projectes que ens portaran cap a una Barcelona més sostenible.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La jornada de networking de la Xarxa Barcelona + Sostenible, que es va celebrar el 29 de setembre, va acollir 158 assistents de més de 120 organitzacions de la ciutat que es van aplegar al Born Centre de Cultura i Memòria.

Acte
15/06/2024 - 11:00
Hub Social Barcelona c/de Girona, 34

Butlletí