Balenyà endega un projecte per promoure l'oci sostenible

L'objectiu és reactivar el municipi respectant el seu entorn socio-cultural
Font: Aj. Balenyà
04/09/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

"Balenyà, Oci sostenible" és el nou projecte de desenvolupament d'Els Hostalets de Balenyà, que recull un conjunt de propostes estratègiques per transformar i reactivar el municipi en els propers anys. Es tracta d'una sèrie d'accions amb les quals el consistori pretén impulsar i donar suport a un sector turístic de qualitat i competitiu, especialitzat en el lleure sostenible. En definitiva, un nou concepte d'oci innovador i respectuós amb el medi ambient, adaptat a la realitat del municipi i alhora aprofitant tot el seu potencial paisatgístic i natural. El projecte està dividit en tres grans estratègies de desenvolupament municipal que es portaran a terme a mitjà i llarg termini: El desenvolupament comercial, El desenvolupament urbanístic i El desenvolupament turístic.

Segons informa el consistori, es crearan rutes temàtiques i històriques, un macroparc infantil, un gimnàs a l'aire lliure, bicing rural..., etc, i un seguit d'activitats conduïdes i destinades a un públic variat, per realitzar individualment, en família o en grup, a qualsevol època de l'any i a baix cost per l'usuari.

L'objectiu genèric de Balenyà és promoure el desenvolupament social i econòmic del municipi a través del sector turístic; però alhora, mantenir un equilibri harmònic entre aquest desenvolupament i l'entorn socio-cultural del poble.

Relacionats

Notícia
La contaminació per ozó troposfèric és un problema recurrent a la Plana de Vic durant els mesos d’estiu, quan se supera amb freqüència els llindars d’avís i alerta. Amb tot, aquest 2020, encara sense episodis d’onada de calor, amb fortes pluges i la crisi sanitària, els valors són inferiors. De totes maneres es continua treballant per la millora de la qualitat de l’aire i ahir es presentava als ajuntaments el Pla d’Acció per a la millora de la Qualitat de l’aire que contempla 47 accions.
Article

El dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i, malgrat l'excepcionalitat provocada per la COVID-19, la Mancomunitat La Plana ho vol celebrar amb una campanya de sensibilització adreçada a la població dels municipis mancomunats.

Butlletí