Balenyà endega un projecte per promoure l'oci sostenible

L'objectiu és reactivar el municipi respectant el seu entorn socio-cultural
Font: Aj. Balenyà
04/09/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

"Balenyà, Oci sostenible" és el nou projecte de desenvolupament d'Els Hostalets de Balenyà, que recull un conjunt de propostes estratègiques per transformar i reactivar el municipi en els propers anys. Es tracta d'una sèrie d'accions amb les quals el consistori pretén impulsar i donar suport a un sector turístic de qualitat i competitiu, especialitzat en el lleure sostenible. En definitiva, un nou concepte d'oci innovador i respectuós amb el medi ambient, adaptat a la realitat del municipi i alhora aprofitant tot el seu potencial paisatgístic i natural. El projecte està dividit en tres grans estratègies de desenvolupament municipal que es portaran a terme a mitjà i llarg termini: El desenvolupament comercial, El desenvolupament urbanístic i El desenvolupament turístic.

Segons informa el consistori, es crearan rutes temàtiques i històriques, un macroparc infantil, un gimnàs a l'aire lliure, bicing rural..., etc, i un seguit d'activitats conduïdes i destinades a un públic variat, per realitzar individualment, en família o en grup, a qualsevol època de l'any i a baix cost per l'usuari.

L'objectiu genèric de Balenyà és promoure el desenvolupament social i econòmic del municipi a través del sector turístic; però alhora, mantenir un equilibri harmònic entre aquest desenvolupament i l'entorn socio-cultural del poble.

Relacionats

Notícia

L’objectiu del projecte,  liderat per un equip interdisciplinari del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI) de la Universitat de Vic és que els nens i les nenes que hi participin puguin tenir una experiència ambiental autèntica. És a dir, que puguin recollir dades ambientals reals, que prenguin decisions a partir d’aquestes dades i que puguin fer accions que ajudin a millorar la biodiversitat del pati.

Notícia

El sistema de recollida “porta a porta” s’iniciarà a Manlleu al primer trimestre del 2022 i estarà plenament actiu a mitjans del pròxim any. 

Article
Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

El parc es convertirà en un refugi climàtic amb més zones d’ombra, presència d’aigua i d’altres elements vegetals per reduir les altes temperatures

Butlletí