Badalona amplia la seva xarxa d'aigua freàtica per regar més de 10 hectàrees de zones verdes

L'obra es completarà amb la instal·lació d'un programa informàtic que permetrà controlar remotament el consum d'aigua
Font: Aj. Badalona
04/03/2010

Badalona ha començat les obres d'extensió de la xarxa d'aigua freàtica que permetran regar el parc de Montigalà, de 8 hectàrees; el de les Muntanyetes; el de Nova Lloreda, amb 1,5 hectàrees, i els espais verds de la rambla de Sant Joan i del passeig d'Olof Palme. Les obres han començat al parc de Montigalà, d'on està previst que surtin dues canalitzacions d'aigua freàtica: una cap al parc de les Muntanyetes i una altra que baixi cap a la rambla Sant Joan. 

El pressupost destinat per aquesta obra és de 452.000 euros i està previst que s'executin durant els propers 3 mesos. Així, s'arribarà a l'estiu, l'època amb menys pluges, amb un sistema de reg sostenible que permetrà garantir un tractament adequat a aquests grans espais verds sense posar més pressió a uns recursos hídrics escassos. 

L'obra es completarà amb la instal·lació d'un programa informàtic que permetrà tant controlar remotament el consum d'aigua com programar en cada moment i en cada ramal el reg més adequat per utilitzar de forma eficient l'aigua. 

Segons la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, "aquesta actuació permet aprofitar millor els recursos hídrics propis del municipi i ser cada vegada més autosuficients, reduint el consum d'aigua potable per al reg i aconseguint un estalvi econòmic".  

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Notícia

Badalona és una de les ciutats que se sumarà arreu del món als actes i mobilitzacions impulsades pels joves per demanar solucions “ràpides i efectives” a la crisi derivada del canvi climàtic. La jornada reivindicativa sorgeix des del moviment estudiantil “Fridays for Future”, inspirat en la jove sueca Greta Thunberg i la seva lluita contra la crisi climàtica.

Notícia
Es presenten les dades setmanalment de la prova pilot

El barri del Bon Pastor, concretament la zona compresa entre els carrers del Foc Follet, Enric Sanchis, el Barri Vermell, i Sant Adrià, al districte de Sant Andreu, és el lloc escollit per introduir la prova pilot de les plataformes mòbils de contenidors de recollida selectiva.

Butlletí