Arriben 14 autobusos híbrids nous a Sabadell, més moderns i menys contaminants

Font: Ajuntament de Sabadell

26/10/2018 - 19:45

Aquesta renovació de la flota que impulsa l’Ajuntament permet a l’empresa concessionària, Transports Urbans Sabadell (TUS), de reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles, que passarà dels 15 anys que hi havia fins ara als 10,7 anys. El diumenge 28 d’octubre, la ciutadania podrà veure tots els nous vehicles junts exposats a l’avinguda de Francesc Macià, entre les 11 del matí i les 2 del migdia.

Aquesta renovació de la flota que impulsa l’Ajuntament permet a l’empresa concessionària, Transports Urbans Sabadell (TUS), de reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles, que passarà dels 15 anys que hi havia fins ara als 10,7 anys.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, ha afirmat:"és inadmissible que no s’hagi fet cap inversió en la renovació de la flota des del 2007. Tenim busos de més de 25 anys, que són els primers que substituirem ara. Aquest Govern aposta de manera radical pel transport públic, que és el més democràtic de tots, ja que està pensat per a tothom i garanteix la mobilitat de tothom, tingui cotxe o no"

Acte de rebuda dels busos a l’Eix Macià
El diumenge 28 d’octubre, la ciutadania podrà veure tots els nous vehicles junts exposats a l’avinguda de Francesc Macià, entre les 11 del matí i les 2 del migdia. Prèviament, a 2/4 d’11 del matí, tothom qui vulgui podrà fer un viatge inaugural gratuït fins a l’Eix Macià, sortint de les parades de Can Deu (línia F1), de Leonardo da Vinci (F2), la Romànica (F3), el Poblenou (F4) i Castellarnau (F5).

A més, hi haurà activitats i jocs per a la canalla, com un circuit de karts de pedals, futbol i bàsquet inflables, jocs de taula gegants, simulador de conducció d’autobús, prova de bicicletes elèctriques, contes a l’Avibús, tallers de manualitats, entre altres.

A les 12 del migdia, a l’Eix Macià, tindrà lloc l’acte institucional de rebuda a Sabadell dels 14 nous vehicles. I, d’1 a 2 del migdia, tothom qui vulgui podrà fer viatges de demostració amb bus híbrid, des de la plaça de Catalunya fins al carrer de Vilarrúbias. Tots els usuaris tindran un bitllet commemoratiu de l’esdeveniment.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat: "Amb aquesta inversió tan important volem actuar en dos camps: millorar el confort dels usuaris, que cada cop en són més; i augmentar la qualitat de l’aire, amb busos híbrids (gasoli/electricitat), que consumiran molt menys combustible (un 30%) i, per tant, emetran molts menys gasos contaminants"

I ha afegit: "fem un acte de reparació a la ciutat, perquè la flota d’autobusos de Sabadell era de les més envellides del país amb alguns busos que superen els 23 anys"

En el període 2015-2019 l’Ajuntament haurà renovat el 50% de la flota de busos de TUS, ja que als nous d’ara se n’hi afegiran 10 més d’híbrids que arribaran al final de l’any que ve.

El logotip dels híbrids l’han dissenyat a l’Escola Illa
Per al disseny del logotip que identifica els autobusos híbrids, s’ha comptat amb la implicació de l’Escola Illa en un nou exemple de col·laboració d’aquest centre municipal amb institucions, entitats o empreses de la ciutat. En aquest marc, TUS va convocar un concurs d’identitat dels nous vehicles, en què l’alumnat de 1r de Gràfica Publicitària de l’Illa va treballar una proposta per identificar els 14 autobusos. Com a resultat d’aquesta tasca, els estudiants van presentar un total de 21 projectes. En un primer moment es van preseleccionar 12 propostes, de les quals el jurat del concurs va atorgar el 1r premi a Aleix Graells Martí i el 2n a Marina Fenoy Alonso. La proposta del 1r premi és la que llueix als autobusos.

A hores d’ara, hi ha en marxa una nova col·laboració entre TUS i l’Illa centrada en la senyalització interior dels busos híbrids, que finalitzarà al novembre.


 

Relacionats

Notícia

Els nous vehicles són una de les mesures impulsades amb la voluntat de fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. També s'ha aprovat adquirir diversos vehicles elèctrics o de baixes emissions i arribar a tenir completament renovades dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i manteniment. També, properament es podrà ampliar la flota de busos híbrids.

Notícia

L’Ajuntament ha obtingut les dues subvencions que havia demanat als fons FEDER per construir dues vies ciclistes interurbanes que uniran Sabadell amb Sant Quirze del Vallès i  amb Terrassa. Les subvencions sumen 576.000 euros.

Article

La Fira de la Mobilitat Sostenible del Vallès pretén donar a conèixer l’àmplia oferta existent de vehicles impulsats per energies renovables, netes i sostenibles. Celebrada el passat abril, ha estat un punt de trobada per a professionals del sector i tècnics de les diferents administracions públiques per apropar a la ciutadania les noves possibilitats de mobilitat sostenible.

Butlletí