Arriben 14 autobusos híbrids nous a Sabadell, més moderns i menys contaminants

Font: Ajuntament de Sabadell

26/10/2018 - 19:45

Aquesta renovació de la flota que impulsa l’Ajuntament permet a l’empresa concessionària, Transports Urbans Sabadell (TUS), de reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles, que passarà dels 15 anys que hi havia fins ara als 10,7 anys. El diumenge 28 d’octubre, la ciutadania podrà veure tots els nous vehicles junts exposats a l’avinguda de Francesc Macià, entre les 11 del matí i les 2 del migdia.

Aquesta renovació de la flota que impulsa l’Ajuntament permet a l’empresa concessionària, Transports Urbans Sabadell (TUS), de reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles, que passarà dels 15 anys que hi havia fins ara als 10,7 anys.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, ha afirmat:"és inadmissible que no s’hagi fet cap inversió en la renovació de la flota des del 2007. Tenim busos de més de 25 anys, que són els primers que substituirem ara. Aquest Govern aposta de manera radical pel transport públic, que és el més democràtic de tots, ja que està pensat per a tothom i garanteix la mobilitat de tothom, tingui cotxe o no"

Acte de rebuda dels busos a l’Eix Macià
El diumenge 28 d’octubre, la ciutadania podrà veure tots els nous vehicles junts exposats a l’avinguda de Francesc Macià, entre les 11 del matí i les 2 del migdia. Prèviament, a 2/4 d’11 del matí, tothom qui vulgui podrà fer un viatge inaugural gratuït fins a l’Eix Macià, sortint de les parades de Can Deu (línia F1), de Leonardo da Vinci (F2), la Romànica (F3), el Poblenou (F4) i Castellarnau (F5).

A més, hi haurà activitats i jocs per a la canalla, com un circuit de karts de pedals, futbol i bàsquet inflables, jocs de taula gegants, simulador de conducció d’autobús, prova de bicicletes elèctriques, contes a l’Avibús, tallers de manualitats, entre altres.

A les 12 del migdia, a l’Eix Macià, tindrà lloc l’acte institucional de rebuda a Sabadell dels 14 nous vehicles. I, d’1 a 2 del migdia, tothom qui vulgui podrà fer viatges de demostració amb bus híbrid, des de la plaça de Catalunya fins al carrer de Vilarrúbias. Tots els usuaris tindran un bitllet commemoratiu de l’esdeveniment.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat: "Amb aquesta inversió tan important volem actuar en dos camps: millorar el confort dels usuaris, que cada cop en són més; i augmentar la qualitat de l’aire, amb busos híbrids (gasoli/electricitat), que consumiran molt menys combustible (un 30%) i, per tant, emetran molts menys gasos contaminants"

I ha afegit: "fem un acte de reparació a la ciutat, perquè la flota d’autobusos de Sabadell era de les més envellides del país amb alguns busos que superen els 23 anys"

En el període 2015-2019 l’Ajuntament haurà renovat el 50% de la flota de busos de TUS, ja que als nous d’ara se n’hi afegiran 10 més d’híbrids que arribaran al final de l’any que ve.

El logotip dels híbrids l’han dissenyat a l’Escola Illa
Per al disseny del logotip que identifica els autobusos híbrids, s’ha comptat amb la implicació de l’Escola Illa en un nou exemple de col·laboració d’aquest centre municipal amb institucions, entitats o empreses de la ciutat. En aquest marc, TUS va convocar un concurs d’identitat dels nous vehicles, en què l’alumnat de 1r de Gràfica Publicitària de l’Illa va treballar una proposta per identificar els 14 autobusos. Com a resultat d’aquesta tasca, els estudiants van presentar un total de 21 projectes. En un primer moment es van preseleccionar 12 propostes, de les quals el jurat del concurs va atorgar el 1r premi a Aleix Graells Martí i el 2n a Marina Fenoy Alonso. La proposta del 1r premi és la que llueix als autobusos.

A hores d’ara, hi ha en marxa una nova col·laboració entre TUS i l’Illa centrada en la senyalització interior dels busos híbrids, que finalitzarà al novembre.


 

Relacionats

Notícia

Els objectius són configurar un sistema de transport eficient, augmentar la cohesió social promovent que la mobilitat arribi a tots els col·lectius, tenir en compte la salut i la seguretat de la població i redirigir totes les accions a una mobilitat més sostenible. El Pla de Mobilitat comptarà amb una estratègia que defineixi el model i les mesures a seguir a curt, mitjà i llarg termini. 

Notícia

La nova norma estarà actualitzada, incorporarà les evolucions normatives en matèria de circulació, tindrà en compte les noves situacions  de mobilitat i recollirà aquelles mesures de millora de la qualitat de l’aire en la línia del que marquen les directives europees

Notícia

La flota municipal de vehicles incorporarà properament 49 nous vehicles, dels quals 43 seran elèctrics o de baixes emissions, que contribuiran a continuar renovant el parc mòbil de l’Ajuntament de Sabadell. La Junta de Govern Local ha adjudicat els contractes per a l’adquisició, amb la qual també es compraran altres sis vehicles per a serveis específics

Butlletí