Argentona i Mataró treballaran conjuntament per millorar la mobilitat a peu i en bicicleta entre els dos municipis

20/01/2017 - 16:20

Els Ajuntaments col·laboraran per tal de connectar els dos municipis per la zona d'El Sorrall i millorar la via verda paral·lela a la riera d'Argentona.

El regidor de Mobilitat i Projectes Estratègics de l'Ajuntament d'Argentona, Pere Móra, acompanyat per l'Inspector Cap de la Policia Local, Pere Anglada, es va reunir amb la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, i tècnics municipals de l'Ajuntament de Mataró, per abordar les problemàtiques que afecten als dos municipis en matèria de mobilitat, infraestructures de comunicació i transport públic.

En aquesta trobada es va acordar treballar de manera conjunta i amb la resta d´administracions implicades per tal de potenciar la mobilitat a peu i en bicicleta entre els dos municipis. Segons les últimes dades, entre els dos municipis es produeixen més de 3.000 desplaçaments diaris, el 90% en vehicle privat. Els dos ajuntaments coincideixen en la necessitat d'afavorir i facilitar la mobilitat quotidiana de manera sostenible entre els dos nuclis urbans.

Actualment ja existeix la possibilitat de fer aquest recorregut per la carretera del Cros, un tram que té una longitud de tres quilòmetres, però la voluntat és unir també Argentona amb la sortida de Mataró per la zona d'El Sorrall. Aquest recorregut escurçaria el tram interurbà a només 1.900 metres, i permetria cobrir-lo còmodament en bicicleta en un temps aproximat de set minuts. 

Ambdós ajuntaments també van tractar  la millora de la via verda que va paral·lela a la riera i que ha de connectar l´estació de Mataró amb Dosrius, passant per Argentona. La propera setmana el regidor Pere Móra es reunirà amb representants de la Diputació de Barcelona per fer el seguiment del projecte de millora del tram de carretera entre la rotonda de les palmeres i la del Sant Crist, que ha de solucionar la connexió entre la vorera de la carretera del Cros i el centre urbà.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s'ha adherit a un document que implica elaborar un programa d'actuació per facilitar l'ús de la bicicleta a la ciutat

Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Butlletí