Arenys de Mar se suma al Pacte d'Alcaldes/esses contra el canvi climàtic

El municipi haurà de realitzar ara un Pla d'Acció d'Energia Sostenible
Font: Aj. Arenys de Mar
24/02/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament d'Arenys de Mar portarà a aprovació del Ple Municipal d'aquest 25 de febrer la proposta d'adhesió al Pacte d'Alcaldes/esses contra el canvi climàtic. Es tracta d'un projecte que impulsa la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables i, segons el qual, els municipis que hi prenen part es comprometen reduir un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle, com a resultat d'augmentar un altre 20% l'eficiència energètica i una quota del 20% més de fonts d'energia renovables. Tres condicionants que s'han d'aconseguir abans del 2020.

Per assolir aquest nivell de reducció, Arenys de Mar haurà de realitzar un Pla d'Acció d'Energia Sostenible per determinar el nivell d'emissions del municipi i quines actuacions s'han de portar a terme per assolir els objectius. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona s'encarregarà de redactar els plans dels municipis adherits, finançant el 90% del seu cost. L'elaboració d'aquest pla s'ha de fer en el termini màxim d'un any a partir de l'adhesió, moment en el qual s'haurà de lliurar a les instàncies oportunes de la Unió Europea per a la seva validació.

--

Consulteu la llista de municipis adherits al Pacte d'Alcaldes/esses contra el canvi climàtic (PDF)

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La brigada municipal ha començat a utilitzar aigua no potable del pou del Xifré pel baldeig de riera i carrers. 

Notícia

El projecte s’obre a la participació ciutadana per compartir i recollir propostes amb una primera sessió pública el 14 de maig, presentacions als consells de participació, i també amb activitats d’exploració d’espais naturals on es preveu fer intervencions.

Acte
31/05/2024 - 00:00
Cabrera de Mar

Butlletí