Arenys de mar intensifica la neteja de la vila amb aigua de pou

30/08/2023 - 09:42

La brigada municipal ha començat a utilitzar aigua no potable del pou del Xifré pel baldeig de riera i carrers. 

La Generalitat ha donat el permís per poder fer ús del pou del Xifré, ja que es tracta d’aigua no potable. Abans d’extreure-la, però, des de la Regidoria de Serveis s’han fet diversos treballs d’adequació de l’espai i el canvi de la bomba extractora. 

De moment, aquest serà l’únic pou que es farà servir. En un futur, es podria plantejar l’ús d’un segon pou al polígon de Valldegata. El que queda totalment descartat, per qüestions de seguretat, és Can Ramon de les Aigües. 

Des de la regidoria remarquen la necessitat de tenir la vila neta, ja que disposen d’informes que relacionen la brutícia a la via pública amb la presència cada vegada més elevada de rosegadors i paneroles, un problema que cada vegada preocupa més als veïns. 

La política de reutilització i recuperació de recursos no potables cada vegada pren més força i avui en dia encara té més importància pels episodis de sequera, cada cop més freqüents. L’objectiu és reduir el consum d’aigua, en una clara aposta per l’economia circular i en un moment en què la transició energètica és una prioritat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Ha entrat en vigor l'Ordenança d'estalvi d'aigua d'Alella, una nova normativa que estableix mesures que caldrà aplicar a partir d'ara a les noves construccions i grans rehabilitacions per afavorir la protecció del medi ambient, el desenvolupament sostenibles i l'ús eficient i racional de l'aigua.

Notícia

L'Ajuntament d'Alella treballa des de fa mesos per dotar-se d'eines que permetin fer front a les necessitats derivades de la situació de sequera excepcional que hi ha Catalunya

Notícia

L'Ajuntament d'Alella treballa des de fa mesos per dotar-se d'eines que permetin fer front a les necessitats derivades de la situació de sequera excepcional que pateix Catalunya. Al darrer Ple es va enllestir la tramitació de nou reglament del servei d'aigua i es va aprovar inicialment una nova ordenança per afavorir l'estalvi d'aigua a les noves construccions.

Butlletí