Arenys de mar intensifica la neteja de la vila amb aigua de pou

30/08/2023 - 09:42

La brigada municipal ha començat a utilitzar aigua no potable del pou del Xifré pel baldeig de riera i carrers. 

La Generalitat ha donat el permís per poder fer ús del pou del Xifré, ja que es tracta d’aigua no potable. Abans d’extreure-la, però, des de la Regidoria de Serveis s’han fet diversos treballs d’adequació de l’espai i el canvi de la bomba extractora. 

De moment, aquest serà l’únic pou que es farà servir. En un futur, es podria plantejar l’ús d’un segon pou al polígon de Valldegata. El que queda totalment descartat, per qüestions de seguretat, és Can Ramon de les Aigües. 

Des de la regidoria remarquen la necessitat de tenir la vila neta, ja que disposen d’informes que relacionen la brutícia a la via pública amb la presència cada vegada més elevada de rosegadors i paneroles, un problema que cada vegada preocupa més als veïns. 

La política de reutilització i recuperació de recursos no potables cada vegada pren més força i avui en dia encara té més importància pels episodis de sequera, cada cop més freqüents. L’objectiu és reduir el consum d’aigua, en una clara aposta per l’economia circular i en un moment en què la transició energètica és una prioritat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
12/12/2023 - 10:00
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya Carrer del Foc, 57, 08038 Barcelona
Notícia

Aquest estiu s'han instal·lat aparells de lectura digital i més fiables, que podran detectar fuites, alteracions en el consum o intents de manipulació.

Notícia

Aquesta mesura d’estalvi de la Regidoria de Serveis Municipals suposa una reducció important del consum d’aigua de boca. L’aigua freàtica s’extrau d’un pou municipal situat al Parc Esportiu.

Butlletí