Arenys de Mar inicia la tria selectiva de matèria orgànica

Cada habitatge rebrà, de manera gratuïta, un cubell de 10 litres i 40 bosses compostables
Font: Aj. Arenys de Mar
12/01/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El proper 19 de gener l'ajuntament d'Arenys de Mar posarà en marxa la recollida selectiva de la matèria orgànica a Arenys de Mar en una primera fase que es durà a terme a les urbanitzacions i a les zones residencials de baixa densitat. La Regidoria de Medi Ambient té previst iniciar la següent fase d'aquesta implantació, a tota la població, el segon semestre de 2010. Amb el suport de l´Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat, s'ha dissenyat la campanya de sensibilització "Tria l'orgànica i en farem adob!", amb la finalitat de fomentar la participació de la població en la recollida selectiva i el reciclatge de la brossa orgànica (restes de menjar, restes vegetals) que diàriament es fan a les llars. Al costat de cada contenidor de rebuig (color gris) i dels contenidors de vidre, paper i cartró i envasos, es col·locaran uns contenidors específics, de color marró, on es podrà deixar la brossa orgànica cada dimarts, dijous, dissabte i diumenge, sempre de 20 a 22 h.

Per tal de fer arribar tota la informació al veïnat que ha de començar a fer la recollida de la fracció orgànica, s'han enviat cartes a tots els habitatges i a partir del dia 11 de gener educadors ambientals han començat a visitar els habitatges per explicar de primera mà a veïns i veïnes com fer la tria de l'orgànica i resoldre els dubtes que puguin sorgir. A més, cada habitatge rebrà, de manera gratuïta, un cubell de 10 litres i 40 bosses compostables especials per recollir les restes orgàniques.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon organica_arenys.jpg16.13 KB

Relacionats

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar fa una campanya per reduir l'ús de plàstic en el consum alimentari.

Notícia

És una tortuga babaua que va ser rescatada del mar enganxada en unes xarxes i que avui ha estat alliberada després de recuperar-se al CRAM. La tortuga Niki, així l'han batejada els seus cuidadors, torna al Mediterrani acompanyada de 5 tortugues més que també han passat un llarg procés de recuperació. 

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar inicia aquesta campanya amb la intenció de reduir l'incivisme que fa que moltes persones abandonin a la via pública bosses de residus mal separats o fora del dia corresponent. Consta d'accions de sensibilització i conscienciació, amb atenció pesonalitzada als veïns de domicilis que no participin correctament de la recollida selectiva. Es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local per sancionar les persones reincidents. 

Butlletí