Andora aprova el Pla estratègic nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides

27/04/2019 - 08:00

El Consell de Ministres d'Andorra, a demanda del ministeri d’Afers Exteriors andorrà, ha aprovat aquest el Pla estratègic nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

El Pla estratègic és un primer document de base que haurà d’impulsar noves polítiques, mesures i iniciatives per promoure i implementar els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La seva finalitat se centra en posar en comú totes les accions que s’estan duent a terme al Principat per part dels diferents actors implicats i seguir, d’una manera més coordinada i inclusiva, fomentant polítiques i iniciatives per al desenvolupament sostenible.

Per complir amb l’objectiu, el Pla estratègic preveu la creació d’un grup de treball obert format per representants de tots els sectors implicats i que promourà accions encaminades a l’assoliment dels ODS, a més de fer-ne un seguiment. De la mateixa forma, el Pla estratègic reconeix que les metes i els indicadors dels ODS són una part imprescindible de l’Agenda 2030, atès que permeten avaluar-ne i calcular-ne el nivell d'acompliment. Així doncs, es seguiran definint i compilant indicadors nacionals amb l’objectiu de tenir dades fiables, accessibles i pertinents que permetin calcular el grau d'assoliment dels ODS.

Cal recordar que l’Agenda 2030 incorpora 17 ODS que representen un full de ruta universal, el qual té com a finalitat guiar el futur del planeta cap a societats pacífiques, sostenibles, resilients i inclusives. Es tracta d’un “pla d’acció en favor de les persones, el planeta i la prosperitat”, amb l’objectiu “d’enfortir la pau universal dins d’un concepte més ampli de llibertat”, tal i com s’explica en el seu preàmbul.

El Govern d’Andorra està compromès amb els valors i els principis de l’Agenda 2030, com ho està també la societat civil andorrana, el sector privat i altres institucions públiques i privades que també s’han volgut apropiar els ODS. La voluntat de convertir els objectius de les Nacions Unides en una fita comuna s’ha vist reflectida en les accions i suggeriments de la ciutadania durant els processos participatius establers pel Govern. Per aquest motiu, i amb la voluntat de contribuir al desenvolupament sostenible, l’aprovació del Pla estratègic nacional representa el següent pas necessari per fer de la implementació de l’Agenda 2030 a Andorra una prioritat en l’agenda política i un projecte d’Estat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Acte
12/10/2023 - 16:00
Disseny Hub de Barcelona. C/ Irena Sendler, 1, 08018 Barcelona
Opinió
Opinió


"La Unió Europea, que treballa per ser el primer continent climàticament neutre d'aquí a 2050, va anunciar que, a partir de 2035, es prohibirà al territori comunitari la venda de vehicles que emetin CO."
 

Butlletí