Alzira augmenta el programa d'horts socials

Ajuntament d'Alzira i La Veu
16/02/2016 - 11:08

La recuperació de terrenys i la posada en producció de sòl agrícola és un dels objectius del programa. En esta etapa, l’Ajuntament d’Alzira posarà a l’abast de la ciutadania prop de 3.000 m2.

El regidor de Medi Ambient, Agricultura i Consum, Pep Carreres, va visitar els terrenys municipals que acolliran les noves parcel·les d’horts urbans. La nova zona social es troba als terrenys  de l’Hort de Ros de la Muntanyeta.

En estos terrenys està prevista la creació de prop de 30 parcel·les destinades al cultiu ecològic. La recuperació d’espais agrícoles com a horts urbans evita la degradació dels terrenys, ajuda a la creació d’una producció d’autoconsum i lluita contra el canvi climàtic.

L'àrea permet l’organització d’activitats de caire educatiu, ambiental, lúdic i social al voltant de la recuperació i manteniment de l’agricultura respectuosa amb el medi ambient. Fomenta la participació ciutadana i incrementa l'autosuficiència alimentaria al mateix temps que es presenta com una alternativa cultural i d’oci a favor del desenvolupament sostenible i la recuperació de les tradicions agrícoles.

El projecte compta amb una ajuda de 13.261,18 € provinent del Programa d’Horts Socials del Servei de Medi Ambient de la Diputació de València, inversió necessària per a l'adequació de les parcel·les, la dotació de subministrament d’aigua i el condicionament de la zona de serveis. L’Ajuntament té previst començar les actuacions en els pròxims dies. Des de la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Consum d’Alzira volem animar la ciutadania a participar en el projecte.

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Butlletí