A Sabadell, ajuntament i escoles junts per l'estalvi energètic

Font: Ajuntament de Sabadell
29/10/2010

L'Ajuntament de Sabadell, a través de la seva Oficina Municipal de l'Energia (OME), ha realitzat una campanya d'instal·lació de comptadors intel·ligents a un total de 38 centres educatius de la ciutat per tal de que coneguin el seu consum elèctric i apliquin bones pràctiques.

Els centres on s'ha instal·lat l'aparell, vinculats a l'Agenda 21 Escolar de la ciutat, compten amb un comptador instantani d'energia a una secció del seu equipament, principalment a la zona que inclou l'aula d'informàtica, espai de més consum elèctric de l'edifici en la majoria dels casos. Aquell aparell proporciona informació instantània del consum elèctric en tres unitats: kilowatts/ hora, euros, tones de CO2 emeses a l'atmosfera.

La campanya pretén que hi hagi una reducció d'emissions de gasos hivernacle en el moment que els centres educatius prenguin consciència de les dades quantitatives del seu consum energètic i facin un canvi d'hàbits. També es pretén transmetre els principis bàsics de la gestió energètica al professorat i alumnat del centre.

A l'inici del procés, personal tècnic especialitzat va instal·lar el comptador als centres i va facilitar una explicació sobre el seu ús. El comptador va acompanyat per un software de gestió energètica de fàcil instal·lació i maneig a nivell d'usuari. La informació facilitada es complementarà el proper 3 de novembre amb una sessió participativa per intercanviar experiències i incentivar als centres a fer un ús actiu amb l'alumnat de les dades obtingudes.

Sis centres participen al projecte local d'estalvi energètic 50/50
En el mateix sentit, sis centres de la ciutat (Calvet Estrella, Miquel Carreras, La Romànica, Nostra Llar, Sant Julià i AP Sant Nicolau) participen del projecte local d'estalvi energètic 50/50. En aquest projecte, l'Ajuntament de Sabadell retorna en espècies el 50% de l'estalvi aconseguit pels centres educatius durant el curs escolar actual respecte a la mitjana de consum dels tres anys anteriors. La comparativa de les dades de consum es base en la facturació de gas i electricitat aportada per les companyies subministradores. L'Ajuntament els hi retornarà la meitat del valor econòmic d'aquest consum en espècies d'un seguit de productes i serveis establerts en un catàleg de productes d'estalvi i eficiència energètica, com comptadors energètics, bombetes de baix consum, electrodomèstics de classe energètica A o superior, etc.

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Notícia
Per la 15a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic a Sabadell

L’objectiu d’aquesta cursa escolar és potenciar el treball en equip dels alumnes i fonamentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement de les energies renovables. En aquest sentit, aquesta activitat pretén ser una plataforma divulgativa de l'activitat experimental vinculada a les energies renovables.

Acte
15/06/2019 - 11:30
La Fàbrica del Sol

Butlletí