A Sabadell, ajuntament i escoles junts per l'estalvi energètic

Font: Ajuntament de Sabadell
29/10/2010

L'Ajuntament de Sabadell, a través de la seva Oficina Municipal de l'Energia (OME), ha realitzat una campanya d'instal·lació de comptadors intel·ligents a un total de 38 centres educatius de la ciutat per tal de que coneguin el seu consum elèctric i apliquin bones pràctiques.

Els centres on s'ha instal·lat l'aparell, vinculats a l'Agenda 21 Escolar de la ciutat, compten amb un comptador instantani d'energia a una secció del seu equipament, principalment a la zona que inclou l'aula d'informàtica, espai de més consum elèctric de l'edifici en la majoria dels casos. Aquell aparell proporciona informació instantània del consum elèctric en tres unitats: kilowatts/ hora, euros, tones de CO2 emeses a l'atmosfera.

La campanya pretén que hi hagi una reducció d'emissions de gasos hivernacle en el moment que els centres educatius prenguin consciència de les dades quantitatives del seu consum energètic i facin un canvi d'hàbits. També es pretén transmetre els principis bàsics de la gestió energètica al professorat i alumnat del centre.

A l'inici del procés, personal tècnic especialitzat va instal·lar el comptador als centres i va facilitar una explicació sobre el seu ús. El comptador va acompanyat per un software de gestió energètica de fàcil instal·lació i maneig a nivell d'usuari. La informació facilitada es complementarà el proper 3 de novembre amb una sessió participativa per intercanviar experiències i incentivar als centres a fer un ús actiu amb l'alumnat de les dades obtingudes.

Sis centres participen al projecte local d'estalvi energètic 50/50
En el mateix sentit, sis centres de la ciutat (Calvet Estrella, Miquel Carreras, La Romànica, Nostra Llar, Sant Julià i AP Sant Nicolau) participen del projecte local d'estalvi energètic 50/50. En aquest projecte, l'Ajuntament de Sabadell retorna en espècies el 50% de l'estalvi aconseguit pels centres educatius durant el curs escolar actual respecte a la mitjana de consum dels tres anys anteriors. La comparativa de les dades de consum es base en la facturació de gas i electricitat aportada per les companyies subministradores. L'Ajuntament els hi retornarà la meitat del valor econòmic d'aquest consum en espècies d'un seguit de productes i serveis establerts en un catàleg de productes d'estalvi i eficiència energètica, com comptadors energètics, bombetes de baix consum, electrodomèstics de classe energètica A o superior, etc.

Relacionats

Article

Un total de 110 alumnes de 1r Cicle d’ESO han trepitjat durant aquesta setmana les dues “Habitacions” dels Mals Fums instal·lades al Parc Central del Vallès a Sabadell, amb una valoració positiva per part de docents i alumnat.

Notícia

El projecte és una iniciativa d’Ecoserveis i té l’objectiu de fomentar l’autoconsum col·lectiu ja que aquest pot generar un estalvi econòmic a les famílies, promoure un nou model energètic a les llars i apoderar les comunitats, transmetent-les el coneixement sobre els avantatges, requisits o normatives relacionades amb l’autoconsum col·lectiu.

Notícia

En el marc del 1er Congrés de Qualitat de l'Aire es va constituir i reunir la Taula política per la qualitat de de l’aire del Vallès Occidental. Aquest òrgan, fruit de l’acord del Consell d’Alcaldies, ha d’elaborar el Pla Supramunicipal per la qualitat de l’aire de la comarca, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Butlletí