44 escoles renoven la seva adhesió a l’Agenda 21 Escolar de Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell
25/10/2011 - 00:00
Les escoles de Sabadell han renovat el seu compromís amb l'Agenda 21 Escolar en un acte celebrat el passat dia 19 d'octubre i que marca l'inici formal del curs. El compromís amb la sostenibilitat escolar compta a la ciutat, aquest curs 2011-2012, amb 44 centres participants -90% de primària-, amb un total de 75 projectes en execució i amb més de 13.000 alumnes participants.

Tal com ha comentat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes, Ricard Estrada, "es tracta d'un dels programes educatius de sostenibilitat en l'àmbit municipal més madurs i més potents del territori català. El programa presenta una gran diversitat i maduresa dels projectes realitzats, dels centres participants, més de 40".

El programa de l'Agenda 21 Escolar, endegat al 2003 per l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental de la Generalitat de Catalunya, forma part de la XESC (Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya) i n'és un dels membres de la secretaria tècnica.

Aquest curs, el programa farà especial èmfasi amb la utilització de les eines 2.0 per tal de millorar la comunicació dels resultats i dels projectes dels diferents centres. Hi haurà formació específica en eines 2.0, un concurs de blocs digitals, i fruit d'un conveni de col·laboració amb l'escola universitària ESDi, es filmaran i editaran un total de quatre càpsules audiovisuals sobre projectes d'Agenda 21 Escolar en energia, aigua, residus i hort/jardineria. Per últim, es treballa per una ampliació i millora del butlletí digital del programa d'Agenda 21 Escolar.

 

Més informació: Agenda 21 Escolar de Sabadell.

Relacionats

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Article

Les altes temperatures ocasionades pel canvi climàtic estan complicant a totes les ciutats el control de les diferents plagues que abans podien circumscriure’s a una època de l’any determinada.

Notícia

Un projecte per produir un milió de metres cúbics d'aigua regenerada per abastir Sant Cugat, Cerdanyola i la Universitat Autònoma

Butlletí