44 escoles renoven la seva adhesió a l’Agenda 21 Escolar de Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell
25/10/2011
Les escoles de Sabadell han renovat el seu compromís amb l'Agenda 21 Escolar en un acte celebrat el passat dia 19 d'octubre i que marca l'inici formal del curs. El compromís amb la sostenibilitat escolar compta a la ciutat, aquest curs 2011-2012, amb 44 centres participants -90% de primària-, amb un total de 75 projectes en execució i amb més de 13.000 alumnes participants.

Tal com ha comentat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes, Ricard Estrada, "es tracta d'un dels programes educatius de sostenibilitat en l'àmbit municipal més madurs i més potents del territori català. El programa presenta una gran diversitat i maduresa dels projectes realitzats, dels centres participants, més de 40".

El programa de l'Agenda 21 Escolar, endegat al 2003 per l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental de la Generalitat de Catalunya, forma part de la XESC (Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya) i n'és un dels membres de la secretaria tècnica.

Aquest curs, el programa farà especial èmfasi amb la utilització de les eines 2.0 per tal de millorar la comunicació dels resultats i dels projectes dels diferents centres. Hi haurà formació específica en eines 2.0, un concurs de blocs digitals, i fruit d'un conveni de col·laboració amb l'escola universitària ESDi, es filmaran i editaran un total de quatre càpsules audiovisuals sobre projectes d'Agenda 21 Escolar en energia, aigua, residus i hort/jardineria. Per últim, es treballa per una ampliació i millora del butlletí digital del programa d'Agenda 21 Escolar.

 

Més informació: Agenda 21 Escolar de Sabadell.

Relacionats

Article

La rehabilitació de l’edifici s’està fent en el marc del projecte europeu Houseful format per 16 socis de diversos països europeus i 4 projectes pilots (dos dels projectes són comandats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya). Aquesta actuació proposa un canvi de paradigma cap a un sector de l’habitatge fonamentat en l’economia circular.

Notícia

Sis escoles de Sabadell i l’edifici de Promoció Econòmica, el Vapor Llonch, disposaran durnat el 2020 d’instal·lacions solars fotovoltaiques per l’autoconsum. La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat l’inici de contractació de les obres. Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport de la xarxa en què l’energia generada serà autoconsumida instantàniament sempre que sigui possible, i els excedents, en que de produir-se, seran abocats a la xarxa general.

Notícia

Sota el lema: “Reis del reciclatge, patges del civisme”, l’Ajuntament busca la complicitat dels comerciants de la ciutat per sensibilitzar tota la població sobre el reciclatge. 

Butlletí