44 escoles renoven la seva adhesió a l’Agenda 21 Escolar de Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell
25/10/2011
Les escoles de Sabadell han renovat el seu compromís amb l'Agenda 21 Escolar en un acte celebrat el passat dia 19 d'octubre i que marca l'inici formal del curs. El compromís amb la sostenibilitat escolar compta a la ciutat, aquest curs 2011-2012, amb 44 centres participants -90% de primària-, amb un total de 75 projectes en execució i amb més de 13.000 alumnes participants.

Tal com ha comentat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes, Ricard Estrada, "es tracta d'un dels programes educatius de sostenibilitat en l'àmbit municipal més madurs i més potents del territori català. El programa presenta una gran diversitat i maduresa dels projectes realitzats, dels centres participants, més de 40".

El programa de l'Agenda 21 Escolar, endegat al 2003 per l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental de la Generalitat de Catalunya, forma part de la XESC (Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya) i n'és un dels membres de la secretaria tècnica.

Aquest curs, el programa farà especial èmfasi amb la utilització de les eines 2.0 per tal de millorar la comunicació dels resultats i dels projectes dels diferents centres. Hi haurà formació específica en eines 2.0, un concurs de blocs digitals, i fruit d'un conveni de col·laboració amb l'escola universitària ESDi, es filmaran i editaran un total de quatre càpsules audiovisuals sobre projectes d'Agenda 21 Escolar en energia, aigua, residus i hort/jardineria. Per últim, es treballa per una ampliació i millora del butlletí digital del programa d'Agenda 21 Escolar.

 

Més informació: Agenda 21 Escolar de Sabadell.

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Notícia
Per la 15a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic a Sabadell

L’objectiu d’aquesta cursa escolar és potenciar el treball en equip dels alumnes i fonamentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement de les energies renovables. En aquest sentit, aquesta activitat pretén ser una plataforma divulgativa de l'activitat experimental vinculada a les energies renovables.

Acte
13/06/2019 - 10:00
Auditori de la Biblioteca Vapor Badia. c. Tres Creus, 127. Sabadell

Butlletí