44 escoles renoven la seva adhesió a l’Agenda 21 Escolar de Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell
25/10/2011 - 00:00
Les escoles de Sabadell han renovat el seu compromís amb l'Agenda 21 Escolar en un acte celebrat el passat dia 19 d'octubre i que marca l'inici formal del curs. El compromís amb la sostenibilitat escolar compta a la ciutat, aquest curs 2011-2012, amb 44 centres participants -90% de primària-, amb un total de 75 projectes en execució i amb més de 13.000 alumnes participants.

Tal com ha comentat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes, Ricard Estrada, "es tracta d'un dels programes educatius de sostenibilitat en l'àmbit municipal més madurs i més potents del territori català. El programa presenta una gran diversitat i maduresa dels projectes realitzats, dels centres participants, més de 40".

El programa de l'Agenda 21 Escolar, endegat al 2003 per l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental de la Generalitat de Catalunya, forma part de la XESC (Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya) i n'és un dels membres de la secretaria tècnica.

Aquest curs, el programa farà especial èmfasi amb la utilització de les eines 2.0 per tal de millorar la comunicació dels resultats i dels projectes dels diferents centres. Hi haurà formació específica en eines 2.0, un concurs de blocs digitals, i fruit d'un conveni de col·laboració amb l'escola universitària ESDi, es filmaran i editaran un total de quatre càpsules audiovisuals sobre projectes d'Agenda 21 Escolar en energia, aigua, residus i hort/jardineria. Per últim, es treballa per una ampliació i millora del butlletí digital del programa d'Agenda 21 Escolar.

 

Més informació: Agenda 21 Escolar de Sabadell.

Relacionats

Notícia

L’estratègia per recuperar el riu, que es va dissenyar partint d’una anàlisi prèvia i després d’entrevistar més de 40 persones de diferents àmbits, s’estructura en 4 àmbits d’acció: Natura, Accessibilitat, Producció-Coneixement i Esport-Cultura-Patrimoni.

Notícia

El projecte forma part de l’estratègia EDUSI i cofinançat al 50% per la Comissió Europea. L’objectiu és obtenir uns edificis més confortables, reduir els consums energètics i obtenir dades per valorar-ne la replicabilitat en altres edificis de propietat municipal. 

Article

Biotop és el projecte integral que pretén descarbonitzar l’activitat del cicle integral de l'aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat, és un dels grans projectes de ciutat, que opta a rebre finançament europeu a través dels Next Generation.

Butlletí