Jornada anual del Prismàtic: sequera i onades de calor en augment. I ara què?

dimarts, 12 desembre, 2023 - 10:00 a 13:30
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya Carrer del Foc, 57, 08038 Barcelona



Estem en un any conflictiu pel que fa a la manca d’aigua. D’una banda, cada cop plou menys i les onades de calor augmenten. De l’altra, la gestió de l’aigua que fem com a país té molts punts actius de debat. Quines són les conseqüències que té això per als ecosistemes i la societat? El Prismàtic parlarà de mar, rius, terra i boscos amb científiques i gestores en la trobada anual del Prismàtic d’enguany. Malgrat haver viscut petites treves, la tendència és clara: cada vegada experimentarem més aquests episodis i cal estar preparades.

Les jornades del Prismàtic són un espai d’aprenentatge i debat entre la comunitat científica i les persones amb capacitat de prendre decisions polítiques sobre el patrimoni natural i la biodiversitat. Davant d’un tema tan crític, el Prismàtic està compromès amb proporcionar informació amb evidència científica d’una manera clara i pensada per facilitar les polítiques de gestió ambiental. Per això, l’objectiu de la jornada és aglutinar aquest coneixement científic de diversos grups de recerca catalans i explicar quines alternatives de gestió i planificació cal prioritzar davant de situacions tan complexes com l’actual. 

Més informació
Programa
Inscripcions

 


 

Categories: 
Aigua
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

Els resultats mostren que el risc que succeeixin aquests fenòmens augmentarà significativament en les dècades vinents a moltes regions del món i posen en relleu la importància d'adoptar les estratègies necessàries per reduir els impactes del canvi climàtic antropogènic.

Entrevista

Sergio Vicente, investigador expert en sequeres

Butlletí