Barcelona posa en marxa una campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes

L’acció coincideix amb la celebració de la Setmana sense Soroll i es realitzarà als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó.
26/04/2022 - 12:43

Del 25 al 29 d’abril tindrà lloc la primera edició d’enguany de la campanya de sensibilització pel soroll dels ciclomotors i motocicletes als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó. L’acció busca sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat d’afavorir el civisme i les bones pràctiques en la conducció d’aquests vehicles per a reduir la contaminació acústica.

La campanya s’adreça a les persones usuàries i propietàries de motocicletes i ciclomotors que es localitzen en aparcaments i zones habilitades per a motos al carrer, i  s’estructura al voltant de tres objectius: eensibilitzar sobre l’efecte que tenen les motocicletes i els ciclomotors en la contaminació acústica de la ciutat, informar sobre l’efecte de circular amb el tub d’escapament no homologat i recollir dades de soroll i promocionar la conducció apropiada i el manteniment adequat.

Es durà a terme una tasca primordialment informativa, alhora que s’oferirà l’opció de realitzar mesuraments del soroll a títol voluntari. L’acció es desenvoluparà al llarg de quatre setmanes. Cada edició –està previst fer-ne quatre aquest any- s’ubicarà en diferents localitzacions que cobriran dos districtes segons les necessitats, la possibilitat d’interacció amb conductors i la relació de carrers que han tingut queixes veïnals per la circulació de motos.

Més informació


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El programa formarà investigadors per avaluar la relació que mantenen els vehicles electrificats i la percepció humana del soroll.

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Butlletí