Ada Colau liderarà a Europa la xarxa mundial de ciutats contra el canvi climàtic

31/07/2021 - 09:00

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assumeix la vicepresidència europea de la Comissió Directiva del C40 i pren el relleu de l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. El càrrec el compartirà amb Giuseppe Sala, l’alcalde de Milà.

Els municipis membres de la C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l’economia mundial. A través de la col·laboració i la innovació, els representants polítics que en formen part es comprometen a complir amb els Acords de París: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats més saludables i equitatives.

 

Projectes municipals contra el canvi climàtic de referència internacional

El Pla Clima 2018-2030 és el full de ruta específic per abordar l’emergència climàtica a la ciutat. Té com a objectiu rebaixar les emissions per cada veí en un 45% de cara a l’any 2030. El pla, format per quatre eixos principals (mitigació, adaptació, acció ciutadana i justícia climàtica), va ser premiat pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia com la millor iniciativa de les grans ciutats europees.

També s’han convertit en referències internacionals el projecte Superilla Barcelona i el programa “Protegim les escoles”, que sumen esforços per transformar la ciutat en un espai més segur i saludable, reduir els fums i la presència del vehicle privat i generar espais públics per a la trobada veïnal, el passeig i els jocs dels infants.

Enguany, a més, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. S’hi estan desenvolupant més de noranta projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que s’estendrà des del començament de l’any fins al desembre.

El càrrec que assumirà l’alcaldessa a la C40 se suma al de portaveu a les Nacions Unides de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El nou paviment instal·lat al passeig de la Verneda, fet amb plàstics no reutilitzables, permet reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’emeten tant en la fabricació com en el tractament posterior del plàstic.

Notícia

La unió dels tramvies permetrà que Barcelona compti amb un sistema de transport públic que connectarà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana, avançant així cap a una ciutat més sostenible, més saludable, més amable i millor connectada.

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Butlletí