Fira Ecoviure de Manresa

dilluns, 17 octubre, 2022 - 00:00 a diumenge, 23 octubre, 2022 - 23:59
Passeig Pere III i Plaça Sant Domènec de Manresa

Font: Regió 7


L'edició d'enguany tindrà lloc del 17 al 23 d'octubre de 2022, a Manresa i, com a novetat, es traslladarà al passeig Pere III i a la plaça Sant Domènec, amb l’objectiu d’apropar-la més a la ciutadania, guanyar visibilitat i poder traslladar el debat sobre la sostenibilitat a peu de carrer.

Ecoviure va néixer l'any 1997 amb la intenció de servir de punt de trobada a les persones i professionals que, des de diferents àmbits, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta. La Comissió Organitzadora d'Ecoviure està formada per entitats, administracions, empreses, sindicats, professionals i consumidors dels diferents sectors implicats. Uns criteris d’admissió fixats i revisats per aquesta comissió, asseguren que el què s’exposa en qualsevol dels seus àmbits està en consonància amb les finalitats d’Ecoviure.

Dins d’aquest marc, ja s’ha confirmat la presència de sis escoles verdes de Manresa, i tres entitats que treballen pel medi ambient, que són: Bages Biodiversitat, Institució Catalana d’Història Natural i Meandre. Durant l’edició d’enguany, aquestes entitats, i les que es vaguin sumant al projecte, tindran a la seva disposició nous espais expositius.

Dins de les activitats infantils programades, s'ha anunciat la projecció d’una pel·lícula relacionada amb el medi ambient, en col·laboració amb Cineclub Manresa, un inflable a càrrec de l’Agència de Residus de Catalunya i la lectura d’un conte i un joc d’aigua organitzat per Energia Sense Fronteres i coordinat per Solidaritat de l’Ajuntament de Manresa. Per a un públic més juvenil i familiar, s’estan preparant dos jocs d’escapada que posaran a prova l’astúcia i l’enginy dels participants.

Ja hi ha quatre exposicions confirmades, relacionades amb l’aigua, l’energia, el consum i els residus. Reduïm residus serà una exposició que mostrarà als visitants la importància de la gestió de residus i anirà adreçada a un públic general. L’aigua, aquí i allà serà una exposició en què s’explicarà la situació de l’aigua a través de textos i imatges d’arreu del món, tot posant en valor el paper de les administracions municipals a l’hora de proveir serveis bàsics. I

Més informació


 

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Article

 

Més de 80 docents i personal tècnic fan xarxa al III Simposi de la XESC

Notícia

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient se celebrarà del 16 al 22 d’octubre a Manresa amb un programa ple d’actes i activitats concentrats, sobretot, en cap de setmana. L’edició d’aquest any compta, a més, amb la complicitat del festival de cinema social CLAM.

Acte
16/10/2023 - 09:00
Manresa: Palau Firal, Passeig Pere III i Plaça Sant Domènec.

Butlletí